Μεσοπρόθεσμη τάση καιρού,νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Δυσοίωνα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία και όσο αφορά την τάση του καιρού έως και περίπου της 20 του μήνα(Ιουλίου).

Ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα(με μια πρόσκαιρη Φθινοπωρινή ανάπαυλα), καθώς και η τρέχουσα εβδομάδα χαρακτηρίζονται από θερμοκρασίες υψηλότερες από τις μέσες τιμές, καθώς και από ένα μόνιμο καθημερινό Μελτέμι, κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών.

Όσο αφορά δε την συνέχεια αυτή με όλα τα νεότερα προγνωστικά δεν αλλάζει και μάλιστα διαφαίνεται νέο θερμότερο κύμα από την νέα ευβομαδα(15-21/7).

Όλα τα παραπάνω είναι απόρροια ενός γιγάντιου αντικυκλώνα ο οποίος εκτείνεται από την περιοχή της Ιβηρικής έως τα Βαλκάνια, και ο οποίος μεταφέρει ανά διαστήματα πολύ θερμές αέριες από την Αφρική.

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δε, θέλουν την συγκέντρωση ακόμη θερμότερων μαζών, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμη αν θα έρθουν προς την χώρα μας με δυναμική ή θα μας προσεγγίσουν ηπιότερες.

Στον παρακάτω χάρτη παραθέτουμε θερμοκρασίες εδάφους, οι οποίες αναμένονται την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη 17-18/7/24.

Μια δύσκολη από πλευράς ζέστης εβδομάδα φεύγει, μια δυσκολότερη έρχεται, οπότε και θερμοκρασίες της τάξεως των 39-40c βαθμών(υψηλότερες την νέα εβδομάδα), θα είναι καθημερινότητα.

Χαρακτηριστικός άλλωστε ο παρακάτω χάρτης θερμοκρασιακής ανωμαλίας επιφανείας.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η κατάσταση αυτή δεν φαίνεται να αλλάζει,ούτε προς τα τέλη του μήνα (Ιουλίου) και μάλιστα για το σενάριο αυτό υπάρχει σύγκλιση όλων των παγκόσμιων μοντέλων πρόγνωσης καιρού.

Total Page Visits: 1000 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!