Εκτίμηση-πρόγνωση καιρού Σαλαμίνας(τοπική) για Τρίτη 16/7/19.Μεταβολή του καιρού,ισχυρές βροχές!

Καιρική εκτίμηση-πρόγνωση(+χάρτης)καιρού Σαλαμίνας(τοπική) για Τρίτη 16/7/19.

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τρίτη στο νησί με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και τις καταιγίδες. 

Μεγάλη θα πρέπει να είναι η προσοχή όλων στις μετακινήσεις  ιδιαίτερα στο ευάλωτο οδικό δύκτιο του νησιού με τις συσσωρεύσεις των υδάτων, από το μεσημέρι και μετά όπου και θα έχουμε τα έντονα φαινόμενα. 

Επίσης και λόγο της αυξημένης κίνησης στο νησί λόγο καλοκαιριού καλό θα είναι οι λουόμενοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτική κατά την εκδήλωση των φαινομένων πιθανών καταιγίδων. 

Ας δούμε αναλυτικά τον καιρό που θα επικρατήσει αύριο Τρίτη. 

Με αίθριο καιρό θα ξεκινήσει η ημέρα στο νησί και μόνο λίγες κατά τόπους συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στα Βόρεια και Δυτικά τμήματα. 

Από νωρίς το μεσημέρι οι συννεφιές αυτές θα έχουν την τάση να πυκνώνουν και να επεκτείνονται σε όλη σχεδόν την επικράτεια. 

Βροχές θα αρχίσουν να σημειώνονται αρχικά στα Δυτικά Νοτιοδυτικά τμήματα καθώς και στα Βόρεια, ενώ από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν πάρει πιο γενικευμένη μορφή σε όλη την επικράτεια του νησιού. 

Αργά το βράδυ αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με ένταση των φαινομένων κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια τμήματα. 

Καταιγίδες πιθανών έντονες θα εκδηλωθούν στα Δυτικά Βορειοδυτικά τμήματα. 

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Βόρειοι ασθενείς, από το μεσημέρι θα στραφούν σε Νότιους και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 3bf με 4bf μποφόρ κυρίως στα Νότια. 

Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 27c με 28c βαθμούς.

Ακολουθεί χάρτης υετού.

Ζωντανή εικόνας της Σαλαμίνας εδώ :

Ζωντανά οι τρέχουσες μετεωρολογικές μετρήσεις εδώ:

http://salamina.meteohellas-weathercams.gr/

Πηγή χάρτη:Windy.com 

Δεδομένα:Gfs

Μπορείτε να στέλνετε τις πολύτιμες καιρικές σας αναφορές καθημερινά στην καιρική μας ομάδα fb METEO HELLAS(https://www.facebook.com/groups/131248040584560/), καθώς και να ενημερώνεστε καθημερινά από την επίσημη σελίδα μας fb METEO HELLAS(https://www.facebook.com/meteohellas/). 

Χάρτης υετού Σαλαμίνας για Τρίτη 16/7/19.
Total Page Visits: 3689 - Today Page Visits: 5
Spread the love