Κακοκαιρία εξπρές την Πέμπτη 4/7/24, τοπικά πολύ ισχυρά φαινόμενα.

Κακοκαιρία θα έχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας την Πέμπτη.

Τα νότια κράσπεδα χαμηλού από τα Βόρεια Βαλκάνια θα επηρεάσει αρχικά την Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, ενώ αποκομμένη ψυχρή μετωπική επιφάνεια, θα κινηθεί προς τα νότια καθιστώντας τον καιρό πολύ βαρύ και άστατο και στην υπόλοιπη Νότια χώρα.

Χαρακτηριστικά του θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας που στις περιοχές όπου θα έχουμε φαινόμενα θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή, βροχές που τοπικά μπορεί να είναι ραγδαίες, μεγάλη συχνότητα από κεραυνούς (ενδεχομένως να εκδηλωθούν και ξηρές καταιγίδες, μόνο με ηλεκτρικά), ανέμους που κυρίως θα έχουν αύξουσα τάση κατά την περίοδο των φαινομένων και τέλος χαλάζι (πιθανόν σε Νότια Χαλκιδική, Νοτιοανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο τμήματα ορεινά στην Ήπειρο, πιθανόν και των Κυκλάδων με μεγαλύτερο ποσοστό επαλήθευσης ώστε να συμβούν).

Να επισημάνουμε επίσης τους αυξημένους δείκτες αστάθειας που θα επικρατούν και οι οποίοι δύναται να κάνουν ακόμη πιο εκρηκτική την κατάσταση στις προαναφερθήσες περιοχές.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι στις παρακάτω περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα.

Χαλκιδική κυρίως τα Νότια τμήματα της.

Βοιωτία.

Φθιώτιδα.

Κορινθία.

Αργολίδα.

Αττική.

Εύβοια κυρίως τα Κεντρικά τμήματα.

Στον υπόλοιπο ηπειρωτικό κορμό της χώρας θα έχουμε εκδήλωση πιο τοπικών και μικρότερης διάρκειας φαινομένων.

Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο Βόρειο Αιγαίο, τη Θράκη, ενώ πιθανότητες για λίγα φαινόμενα έχει και η Κρήτη κυρίως στο εσωτερικό του νησιού, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά των Νοτίων Κυκλάδων.

Καλύτερος ο καιρός στο Ιόνιο με κατά τόπους συννεφιές και πιθανότητα λίγων φαινομένων.

Σταδιακη βελτίωση του καιρού από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη την χώρα, σημαντική δε στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα.

Αθήνα: Μεγάλη φαίνεται να είναι η κακοκαιρία μέσα στα θαλάσσια τμήματα του Σαρωνικού κόλπου με πολλά ηλεκτρικά όπου πιθανότατα θα καταφέρουν να επηρεάσουν σημαντικά τα νότια πιθανόν κεντρικά και νοτιοδυτικά του νόμου, ενώ νωρίτερα ισχυρά φαινόμενα θα δεχτεί και το υπόλοιπο βόρειο τμήμα του νομού.

Θεσσαλονίκη: Τοπικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι περίπου της Πέμπτης κατά τόπους με ισχυρές βροχές και κεραυνούς, αργότερα σπάσιμο του καιρού και σποραδικά φαινόμενα.
Τα φαινόμενα θα είναι πιο δυναμικά προς τα ανατολικά του νομού, στα σύνορα με Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές στον Θερμαϊκό κόλπο.

Λόγω του ότι βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν και πολλοί βρίσκονται στις διακοπες τους, να ενημερώσουμε ότι μόλις αντιληφθούν αλλαγή του καιρού να απομακρυνθούν εγκαίρως από τυχών παραλίες έως βελτίωσης του, καθώς η κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται έντονη.

Johnys Paspalje

Peris Chatzimichalis

Total Page Visits: 1692 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!