Ο καιρός το Σαββατοκύριακο 29-30/6/24

Δεν αναμένονται ιδιαίτερα φαινόμενα στον Ελληνικό χώρο, παρά μόνο κυρίως το Σάββατο, λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, με μικρό το ενδεχόμενο τις θερμές ώρες της ημέρας να δώσουν πολύ τοπικά φαινόμενα.

Ωστόσο αυτό που πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή είναι η σταδιακή ενίσχυση των βορείων βορειοανατολικών ανέμων που θα αγγίζουν στο βόρειο το κεντρικό, το νότιο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, εντάσεις 7-8 και τοπικά 8 για λίγο και 9 μποφόρ.
Εννοείται οι υψηλότερες εντάσεις θα καταγράφουν στα ανοιχτά θαλάσσια τμήματα, παραταύτα αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει στην στεριά ο πληθυσμός να έχει την απαιτούμενη προσοχή του όσον αφορά πτώση κλαδιών ή ακόμα και ιπτάμενων αντικειμένων από ψηλότερα σημεία.

Αιτία αυτής της αλλαγής οι υψηλές πιέσεις στα Δυτικά Βορειοδυτικά Βαλκάνια, που θα συνδυαστούν με τις χαμηλές στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας το βόρειο βορειοανατολικό ρεύμα στο Αιγαίο και την Ανατολική χώρα.
Στην Δυτική οι άνεμοι θα είναι χαμηλότερων εντάσεων, που στην αρχή της ημέρας θα αγγίζουν τοπικά τα 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα υπάρχει σχετική ύφεση.

Johnys Paspalje

Total Page Visits: 504 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!