2/07/2024 Σχολιασμός επικείμενης σοβαρής εξέλιξης του καιρού την προσεχή Πέμπτη 4/07

Σε προηγούμενο άρθρο μας, τονίστηκε πως σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία,η εκδήλωση καταιγίδων, που τοπικά θα είναι έντονες, θα συνοδεύονται και από έντονο ηλεκτρικό φορτίο δηλαδή κεραυνούς και αστραπές.

Μια νεότερη ματιά επιμένει σε αυτό που ήδη αναφέρθηκε.

Μεγάλη θα πρέπει να είναι η προσοχή του κόσμου την Πέμπτη σε περιοχές γύρω από Θερμαϊκό κόλπο, Πιερία, αργότερα και πολύ γρήγορα στην περιοχή της Χαλκιδικής που δεν αποκλείεται να χτυπηθεί έντονα, περιοχές στην Ανατολική παράλια Θεσσαλία και μεγάλο τμήμα της κεντρικής ηπειρωτικής ραχοκοκαλιάς της Πίνδου από βορά προς νότο.

Επίσης μεγάλο τμήμα της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής (βόρεια, δυτική και κεντρική φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα) και γρήγορα και της Πελοποννήσου που έχει ομολογουμένως να δει βροχές ικανοποιητικές πολύ μεγάλο διάστημα, ιδιαίτερα δε αυτές οι καταιγίδες θα έχουν ένταση στην βόρεια και βορειοανατολική της πλευρά.

Πέρασμα από μπόρες με ηλεκτρικά θα έχουν και τα νησιά του Αιγαίου κατά κύριο λόγο του βορείου και κεντρικού (πιθανόν Σποράδες να δουν φαινόμενα για λίγο ισχυρά έως πολύ ισχυρά.

Δυτική Ελλάδα δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα, με τα έως τώρα στοιχεία.

Παράκληση διαβάστε νεότερες ενημερώσεις που θα ανέβουν όσο πλησιάζει η ημέρα της Πέμπτης, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όλους μας και την ασφάλεια μας, διότι καλοκαιρινές κακοκαιρίες της αναμενόμενης, μπορεί να έχουν πολύ δυσάρεστη εξέλιξη και λόγω των θερμών θαλασσών που εμπλουτίζουν την ατμόσφαιρα με την απαραίτητη υγρασία/ενέργεια.

*Έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Βόρεια Ελλάδα και κυρίως την κεντρική/ανατολική Μακεδονία καθώς και την περιοχή της Θράκης & την ημέρα της Τετάρτης*

***Προς αναμονή νεότερων στοιχείων***

Χάρτες meteo.gr

Total Page Visits: 2908 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!