7/07/3024 Ο καιρός για το διήμερο Δευτέρα -Τρίτη της νέας εβδομάδας

Καλοκαιράκι καλοκαιράκι….Αυτές είναι οι γραμμές που αντικατοπτρίζουν την εικόνα των ημερών Δευτέρας – Τρίτης την εβδομάδα που ανοίγει από αύριο.

Όσοι είναι σε άδειες το απολαμβάνουν,οι δε εργαζόμενοι, υπομονή…

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται στην χώρα μας και τις δύο ημέρες που αναφέρονται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας μας.Ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου την Δευτέρα με μικρή πιθανότητα για κάποια εκδήλωση αστάθειας στα ορεινά της όπως τονίζουμε.

Την Τρίτη ίσως η αστάθεια αυτή θα εκφραστεί και λίγο ευρύτερα, απασχολώντας και περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά, Φλώρινα),τις θερμές ώρες της ημέρας.

Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-5 bf, βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά 7bf στα πιο ανατολικά και νότια τμήματα του Αιγαίου την Δευτέρα.

Μετατόπιση των ισχυρών ανέμων την Τρίτη, ελαφρά δυτικότερα επηρεάζοντας και περιοχές του ανατολικού ηπειρωτικού κορμού της χώρας.

Θερμοκρασία έως 37-38° η υψηλότερες θερμοκρασίες σε εσώκλειστες περιοχές κυρίως της Θεσσαλίας.Την Τρίτη ένα κλικ υψηλότερες θερμοκρασίες κατά ένα βαθμό γύρω στους 38-39 (ισχύει όπως παραπάνω για τις υψηλότερες θερμοκρασίες, που οριακά ίσως στην δυτική πλευρά της Θεσσαλίας να αγγίζουν για λίγο και τους 40°).

Αιτία αυτού του καιρικού σκηνικού η απουσία χαμηλών στον ευρύτερο χώρο μας και ο συνδυασμός χαμηλών πιέσεων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο με τις υψηλές πιέσεις που εκτείνονται από την βορειοανατολική Ευρώπη έως τα Βαλκάνια.

Να πούμε εδώ πως ένα θερμό κύμα,θα απασχολήσει αυτές τις περιοχές στην προηγούμενη παράγραφο δηλαδή των Βαλκανίων, πιθανόν και περιοχών στην Κεντρική Ευρώπη (Ουγγαρία για παράδειγμα), όπου οι θερμοκρασίες που θα καταγράφουν ίσως κατά τι, να είναι υψηλότερες από αυτές στην Ελλάδα το ίδιο διάστημα.

Θεσσαλονίκη / Αθήνα καλός καιρός το διήμερο Δευτέρα -Τρίτη.

Θερμοκρασία έως 35 και 37-38 αντίστοιχα την Δευτέρα και την Τρίτη για Θεσσαλονίκη.

Στους 34 την Δευτέρα Αθήνα, γύρω στους 37 την Τρίτη.

Πηγή χαρτών meteo.gr / pivotal weather

Total Page Visits: 1049 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!