Αλλαγή του καιρού και τέλος στο μικρό καλοκαιράκι. Πρόγνωση καιρού Τρίτη 12/1/21.

Ο καιρός για αύριο Τρίτη θα είναι κατά βάση νεφελώδης και με αρκετά φαινόμενα.
Χαμηλό ευρισκόμενο στα βόρεια της Λιβύης, θα κινηθεί γρήγορα βόρεια ,βορειοανατολικά και θα μας προσεγγίσει από το νότιο Ιόνιο.
Μέσα στην νύχτα πρός ξημέρωμα Τρίτης βροχές θα εντείνονται σε δυτική βορειοδυτική βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, δίνοντας κυρίως σε δυτική κεντρική Στερεά δυνατές βροχές, όπως επίσης σε τμήματα της Θεσσαλίας και στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
Στα υπόλοιπα βροχές μέτριας έντασης τοπικού χαρακτήρα,περισσότερες σε ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένου της Αττικής), Εύβοια, σε Πελλοπόννησο και πιθανόν σε νησιά ανατολικού Αιγαίου από τα Δωδεκάνησα κυρίως και βορειότερα.
Με το πέρασμα του μετώπου ανατολικά πρός τις ακτές της Μικράς Ασίας, τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα έχουν μειούμενη ένταση και θα σταματήσουν, δίνοντας μόνο σε Θράκη ,βορειοανατολικό Αιγαίο και ανατολικό, σποραδικά φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο μέτριοι που θα ενισχυθούν σε 5-6 τοπικά 7 μποφόρ, ενω στο Αιγαίο νότιοι στα ανατολικά πολύ ισχυροί 6-7 με τάση εξασθένισης αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία από 5 έως 18 βαθμούς οι υψηλότερες θα παρατηρηθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.
Αττική νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές περισότερες από το μεσημέρι και έπειτα, με ύφεση και βελτίωση αργά προς τις βραδινές ώρες, θερμοκρασία έως 17 βαθμούς,άνεμοι νότιοι μέτριοι έως ισχυροί.
Θεσσαλονίκη νεφελώδης καιρός με παροδικές βροχές κατα διαστήματα λίγο περισσότερες που και εκεί θα παρουσιάσουν ύφεση, θερμοκρασία έως 12 βαθμούς και άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Γιάννης Πασπαλιάρης (Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 1993 - Today Page Visits: 4
Spread the love