Χαλάει ο καιρός το ΣΚ 24-25/4/21,βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Χαμηλό στην περιοχή της Λιβύης κινούμενο βορειότερα,θα επηρεάσει σημαντικά τον καιρό στην χώρα μας, με βροχές κατά τόπους έντονες, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.
Περισσότερο φαίνεται πώς θα επηρεαστεί ο ηπειρωτικός κορμός και λιγότερο τα νησιώτικα τμήματα.
Ενώ την Κυριακή σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

Το Σάββατο από τις νυχτερινές ώρες σταδιακά θα παρουσιάσει επιδείνωση ο καιρός με βροχές,που θα αρχίσουν να επεκτείνονται στα ηπειρωτικά,το Ιόνιο, το κεντροβόρειο Αιγαίο.
Τις προμεσημβρινές ώρες ενδέχεται μία μικρή πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων, ωστόσο ο καιρός γρήγορα θα παρουσιάσει εκ νέου επιδείνωση.
Τα κυριότερα προβλήματα από πλευράς έντασης βρόχων που τοπικά ίσως παρουσιάσουν ραγδαιότητα και παρουσία εκδήλωσης καταιγίδων ή και τοπικές χαλαζοπτώσεις είναι, η Μακεδονία και το δυτικό κυρίως τμήμα της Θράκης, η Θεσσαλία που δείχνει να έχει φαινόμενα στο σύνολο σχεδόν της ημέρας, η Ήπειρος που φαίνεται να δέχεται αξιόλογες βροχές ιδίως από το μεσημέρι και έπειτα, τα νησιά του Ιονίου περισσότερο τα κεντροβόρεια του διαμερίσματος και η κεντροδυτική Στερεά και η βόρεια Εύβοια.
Μικρή αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες, παρά το ότι η Πελοπόννησος θα έχει πιο ήπια φαινόμενα από τις προαναφερθείσες περιοχές, όπως και η ανατολική Στερεά (Αττική) να υπάρξει μία πρόσκαιρη έξαρση των φαινομένων κυρίως στα ανατολικά βορειοανατολικά της Πελοποννήσου και τα κεντρονότια της Αττικής όπως και βορειοδυτικά του διαμερίσματος.
Η Κρήτη δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα παρά με λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά του νησιού και αργότερα πάλι πρός το βράδυ και τα υπόλοιπα με τοπικά πάντα φαινόμενα.
Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 στο Ιόνιο και το μεσημέρι 8 μποφόρ στα νότια ενώ αργότερα θα αρχίσουν να έχουν εξασθένηση.
Στο Αιγαίο από τις ίδιες διευθύνσεις 5 με 6 με σημαντική ενίσχυση αργότερα κυρίως στο κεντρικό και νότιο στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 4 έως 22 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: νεφελώδης και βροχερός ο καιρός με θερμοκρασία στους 12 βαθμούς και ανέμους βορείους 3 με 4 μποφόρ.

Αττική: νεφελώδης καιρός με βροχές τις πρωινές ώρες, μικρή ύφεση τις προμεσημβρινές ώρες, για να χαλάσει εκ νέου από το μεσημέρι.
Περισσότερα φαινόμενα φαίνεται να δέχονται τα βόρεια του νομού και πιθανόν όπως αναφέρθηκε πρίν τα νότια του νομού.
Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς.
Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Την Κυριακή τώρα,παρά το ότι τις νυχτερινές ώρες η περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας κυρίως ανατολικά, της ανατολικής και τμήμα της κεντρικής Στερεάς, καθώς καιτα νησιά του βορείου Αιγαίου ,θα δέχονται βροχές τοπικά λίγο περισσότερες, σταδιακά θα υπάρξει ύφεση και έως τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα νεφώσεις τοπικά αυξημένες και αρκετή ηλιοφάνεια εκτός της Κρήτης που θα δέχεται κατά διαστήματα βροχές,όπως και στο νησί της Εύβοιας.

Άνεμοι βόρειοι 4 με 6 στο Ιόνιο, 6 με 7 τοπικά 7 με 8 στο Αιγαίο.
Θερμοκρασία από Ε έως 21 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη :βροχές στην διάρκεια της νύχτας, γρήγορα από το μεσημέρι βελτίωση, άνεμοι νότιοι ασθενείς, θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Αττική: νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές στην διάρκεια της νύχτας έως και τις μεσημβρινές ώρες, περισσότερες οι βροχές θα είναι στα βόρεια του νομού.
Βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι βόρειοι 4 έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.

*Λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της βόρειας και βορειοδυτικής Ελλάδας το Σάββατο.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 17014 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!