Σημαντική αλλαγή του καιρού από την Τετάρτη 6/10/21.Βροχές και καταιγίδες αρχικά από τα Δυτικά.

Μια μακρά περίοδο ανομβρίας,φαίνεται να παίρνει τέλος.
Η αρχή, θα γίνει αντιληπτή από την Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου πελάγους, και την Δυτική Κεντρική Μακεδονία.
Φαινόμενα θα έχουμε και στην υπόλοιπη χώρα, όμως με τα έως τώρα δεδομένα που έχουμε στην διάθεση μας,θα επικεντρωθούμε περισσότερο στην Δυτική Ελλάδα.
Από την Τετάρτη και όσο βαδίζουμε πρός τις βραδινές ώρες, βροχές που θα εντείνονται, θα έχουμε, καθώς χαμηλό με ψυχρό μέτωπο, θα μας προσεγγίζει από τα Δυτικά.
Ισχυρές συγκλίσεις αναμένονται σε Κέρκυρα (ιδιαίτερη προσοχή, που τουλάχιστον ένα διήμερο θα δεχτεί μεγάλα ύψη βροχής ),Ήπειρο και Δυτική Στερεά.
Μεγαλύτερο spread (διάδοση), σύμφωνα με τις ενδείξεις μας ,η ημέρα της Πέμπτης, όπου σχεδόν εξολοκλήρου το Ιόνιο, φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά ισχυρών βροχοπτώσεων, καταιγίδων, ενώ ισχυρότατοι άνεμοι, δυτικών, βορειοδυτικών διευθύνσεων 7 τοπικά 8 μποφόρ θα δίνουν τοπικά χαρακτηριστικά θύελλας.
Οι τοπικές αρχές και η Πολιτεία, καλό είναι να λάβουν μέτρα και να ενημερώσουν άμεσα τους πολίτες τους εκεί, έντονος ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.
Για την υπόλοιπη χώρα θα μιλήσουμε σε επόμενη ανάρτηση και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. Εκ πρώτης όψεως τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα επιρρεάζοντας και την Αθήνα αλλά και την Θεσσαλονίκη.

Αυτή ήταν μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης της κακοκαιρίας που αναμένουμε από την Τετάρτη και εντεύθεν, και όπως τονίστηκε, εστιάσαμε σε συγκεκριμένες περιοχές και δεν αποτελεί οριστική πρόβλεψη / πρόγνωση, καθώς μικρές αλλαγές μπορεί να επισυμβούν.

Θα επανέλθουμε με νεότερο άρθρο.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 2241 - Today Page Visits: 1
Spread the love