Χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα την Τετάρτη 27/1/21 σε Θράκη, ανατολικό Αιγαίο.

Κακοκαιρία θα επικρατεί κατά την διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της Τετάρτης σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Ιδιαίτερη προσοχή σε Εύβοια,νησιά Βορείου Αιγαίου,Σποράδες και αργότερα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα κενρικά-ανατολικά της Κρήτης με δυνατές βροχές και καταιγίδες, καθώς και στην περιοχή των Δωδεκανήσων.
Ισχυρά φαινόμενα και στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου στην Θράκη πιθανόν να είναι επικίνδυνα με έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα πιθανόν και παραθαλάσσια.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός φαίνεται να γίνεται πιο άστατος με παροδικά φαινόμενα βροχής ή χιονιού έως και τα ημιορεινά τμήματα τους,ενώ σε κεντρική Στερεά και τμήματα της Θεσσαλίας και Ηπείρου υπάρχει το ενδεχόμενο τα χιόνια να κατηφορίσουν,έστω και πρόσκαιρα σε σχεδόν πεδινά τμήματα, πολύ λίγο κ εξασθενημένα,όπως και σε τμήματα πιθανόν της κεντρικής Πελοποννήσου.
Μέχρι το μεσημέρι σταδιακά τα φαινόμενα θα φθίνουν και ο καιρός θα βελτιωθεί σε μεγάλο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι βορειδυτικών διευθύνσεων στο Ιόνιο θυελλώδεις 7-8 τοπικά 9 μποφόρ,στο Αιγαίο πιο εξασθενημένοι στα 6-7.
Θερμοκρασία από -10 έως 14.
Θεσσαλονίκη: νεφελώδης με χιόνι ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά του νομού,βελτίωση μετά το μεσημέρι. Άνεμοι βορειοδυτικοί 6-7 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 2 έως 4 βαθμούς.
Αττική :βροχές στην διάρκεια της νύχτας ή χιονόνερο στα βορειοανατολικά πρόσκαιρα ισχυρά, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρα η χιονοπτώσεις να κατέβουν χαμηλότερα. Βελτίωση από το μεσημέρι και μετά.
Άνεμοι βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς.


Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 2991 - Today Page Visits: 4
Spread the love