Κακοκαιρία σε Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού Δευτέρα 18/1/21.

Κακοκαιρία αναμένεται αύριο, όχι όμως σε όλη την χώρα.
Η βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία νησιά βορείου Ιονίου) αναμένεται να έχει καλό καιρό κατά την διάρκεια της ημέρας, εκτός από τμήματα της Χαλκιδικής το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τα πολύ νοτιά τμήματα του νομού Καβάλας κατά διαστήματα και τοπικά.
Στην υπόλοιπη χώρα, τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας, η Στερεά κυρίως κεντρική και ανατολική, η Πελοπόννησος σχεδόν στο σύνολο της, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, θα έχουμε σοβαρή κακοκαιρία.
Από τις μεταμεσονύχτιες ώρες σταδιακά ισχυρές βροχές σε νότια παραθαλάσσια και παράκτια τμήματα της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Χιόνι η χιονόνερο στην υπόλοιπη Πελοπόννησο πυκνά κατά τόπους, χιόνι η χιονόνερο και την Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου.
Στερεά, Πελοπόννησο τα χιόνια θα αγγίξουν και πεδινά τμήματα. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακά να έχουμε ύφεση των φαινομένων και μόνο σε ανατολική Στερεά, Εύβοια νησιά Αιγαίου ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι αργά τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί στα πελάγη 5-6 μποφόρ στην νότια Πελοπόννησο και 7.
Θερμοκρασία από -13 έως 9 βαθμούς.
Σε βόρεια Ελλάδα και κεντρική ο παγετός θα είναι ολικός καθ’ολη την διάρκεια της ημέρας.
Θεσσαλονίκη σχεδόν αίθριος καιρός με διαστήματα νεφώσεων. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 – 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από -3 έως 2 βαθμούς.
Αττική χιόνι η χιονόνερο μέσα στην νύχτα προς Δευτέρα και έπειτα.
Χιόνια σε ημιορεινά ορεινά και σταδιακά και σε πιο χαμηλά υψόμετρα όχι μεγάλης έντασης, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο για κάποιες ώρες να δεί χιόνι και το κέντρο.
Από το μεσημέρι και μετά σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν ύφεση και να γίνονται πιο τοπικά, απασχολώντας πιο βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού.
Στα νότια του νομού βροχές ή χιονόνερο.
Άνεμοι βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 4 βαθμούς.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 2114 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!