Λίγα φαινόμενα, σταδιακή βελτίωση του καιρού την Δευτέρα 28/12/20.


Απομακρύνεται το μέτωπο κακοκαιρίας που μας επηρέασε την Κυριακή πάμε έτσι σε ένα πιο κλασικό τύπου καιρό νοτιοδυτικού ρεύματος. Έτσι περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως και των νησιών του Ιονίου πελάγους θα συνεχίσουν να έχουν φαινόμενα και τοπικές καταιγίδες όπως και η δυτική κεντρική Στερεά και η Ήπειρος.Η δυτική κεντρική Πελοπόννησος το νησί της Κρήτης τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιο τοπικά των νοτίων Κυκλάδων επίσης θα έχουν βροχές λίγο περισσότερες στο ανατολικό Αιγαίο.
Τις πρωινές ώρες βροχές μέτριας έως ισχυρής έντασης θα απασχολήσουν και περιοχές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη που αργότερα θα έχουν φθίνουσα τάση και αρκετά ανοίγματα με ηλιοφάνεια.
Οι υπόλοιπες περιοχές στην νοητή γραμμή του άξονα της Πίνδου, αυτές που βρίσκονται στα ανατολικά της, θα έχουν γενικά καλό καιρό και μεγάλα διαστήματα με ήλιο,ενω μέχρι αργά το βράδυ βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στις υπόλοιπες περιοχές με εξαίρεση τα δυτικά όπου ενδέχεται υπολείματα νεφώσεων να δίνουν λίγα ασθενή τοπικά φαινόμενα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ που μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 6-7 τοπικά και 8 μποφόρ κυρίως στο βόρειο τμήμα του ενώ στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με την ίδια ένταση 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 3 η ελάχιστη έως 16 η μέγιστη. Αττική καθώς και Θεσσαλονίκη θα έχουν γενικά βελτιωμένο καιρό και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις με νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Πρόγνωση-εκτίμηση Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Χάρτης υετού Ελλάδος 28/12/20
Χάρτης έντασης-διεύθυνσης ανέμων Ελλάδος 28/12/20
Total Page Visits: 2459 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!