Με Χειμερινό καιρό ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην χώρα μας.

Ήδη έχει ξεκινήσει να μας επηρεάζει μια χειμερινής υφής ψυχρή λίμνη, για την οποία έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενα άρθρα μας, και η οποία αύριο ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής θα μας προσεγγίσει ακόμη περισσότερο. Χαρακτηριστικοί οι παρακάτω χάρτες στην στάθμη των 500hpa καθώς και στην στάθμη των 850hpa όπου απεικονίζουν τα ιδιαίτερα δυναμικά της χαρακτηριστικά.

Κακοκαιρία κυρίως στα Ανατολικά και Νότια τμήματα θα έχουμε την Πέμπτη 25/3/21 με αρκετές βροχές, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας καθώς και αρκετές χιονοπτώσεις οι οποίες με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία δεν θα αφορούν μόνο ορεινές περιοχές.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τι καιρός θα επικρατήσει την Πέμπτη στην χώρα μας.

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Δυτική-Ανατολική Μακεδονία λίγες κατά τόπους συννεφιές με μικρή πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών στο Ιόνιο προς τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στην Κεντρική Μακεδονία κατά τόπους οι συννεφιές θα είναι πυκνότερες με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών-χιονόνερου στα παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεων στα πιο ορεινάημιορεινά.Στην Θράκη και κυρίως στα βορειότερα τμήματα λίγες χιονοπτώσεις προς το ξημέρωμα της Πέμπτης όπου γρήγορα θα σταματήσουν.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες θα αφορούν κυρίως τα πιο ανατολικά τμήματα και έως τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν.

Τα φαινόμενα κατά την διάρκεια της ημέρας θα επικεντρωθούν στην κεντρική- ανατολική Στερεά, Εύβοια, κεντρική-ανατολική Πελοπόννησο όπου θα σημειώνονται βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις κατά τόπους αρκετά έντονες στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα. Παροδικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα πιο ορεινά θα σημειωθούν και στις περιοχές του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου οι οποίες προς τις μεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν.

Στις Κυκλάδες γενικά άστατος καιρός με βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως των βορείων τμημάτων.

Στην Κρήτη αρκετές βροχές και ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού, οι οποίες από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Στα Δωδεκάνησα άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειότερα τμήματα με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι έως τα 5bf μποφόρ, τοπικά και τα 6bf.Στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί έως τα 5bf τοπικά.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 8c με 9c βαθμούς, στα κεντρικά τους 9c με 10c βαθμούς, ενώ στα νησιά η μέγιστη θα φτάσει τους 11c με 12c βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Λίγες συννεφιές περισσότερες προς το ξημέρωμα της Πέμπτης όπου υπάρχει πιθανότητα για λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα χιονόνερο ή χιόνι. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει λίγη κατά τόπους συννεφιά.

Αττική:

Βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά του νομού κατά τόπους έντονες. Πιθανότητα στις εξάρσεις των φαινομένων και κυρίως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης νιφάδες χιονιού να σημειωθούν πλησίον του αστικού ιστού της Αθήνας(Βόρεια τμήματα) όπως και στο κέντρο της πόλης. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα σημειώσει αισθητή βελτιώση σε όλο τον νομό.

Περικλής Χατζημιχάλης (peris)

Μπορείτε να μας ακολουθείτε και στην καιρική μας ομάδα στο Facebook στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Total Page Visits: 3971 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!