Νέα μεταβολή του καιρού από την Δευτέρα(7/10/19). Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα-Τρίτη 7-8/10/19.

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας από την νέα εβδομάδα και από τα Δυτικά, μετά το διάλειμμα με αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές το Σαββατοκύριακο.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας μεταβολής οι βροχές σε αρκετές περιοχές, η πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των Βορειοανατολικών ανέμων στο Αιγαίο(Τρίτη).

Δευτέρα 7/10/19:

Βροχερός θα ξεκινήσει ο καιρός στα νησιά του Ιονίου και σε περιοχές αρχικά της Δυτικής Ελλάδας(Ηπειρος, Δυτική Πελοπόννησος), καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, Κεντρικής Στερεάς, Βόρειας Εύβοιας.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει σχεδόν αίθριος με λίγες κατά τόπους συννεφιές. Οι βροχές κατά τις πρωινές ώρες θα ενταθούν στην Δυτική χώρα και το Ιόνιο και θα επεκταθούν Ανατολικότερα επιρρεάζοντας περιοχές της Δυτικής-Κεντρικής Μακεδονίας, το σύνολο σχεδόν της Θεσσαλίας καθώς και την Ανατολική Στερεά(Εύβοια, Βοιωτία, Αττική).Βροχές θα έχει και η Πελοπόννησος κυρίως στα Δυτικά και Ανατολικά παράκτια τμήματα.Ο άστατος βροχερός καιρός θα παραμείνει στις προαναφερθήσες περιοχές καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.Από αργά το βράδυ βροχές θα έχουν και περιοχές της Θράκης όπως και περιοχές των Κυκλάδων-Δωδεκανήσων.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς έως 3bf μποφόρ από διάφορες διευθύνσεις, και μόνο στο Βόρειο Αιγαίο η ένταση τους θα φθάνει τα 5bf μποφόρ (Βορειοανατολικοί).Από τις μεσημβρινές ώρες οι άνεμοι στο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε Νότιους τοπικά έως τα 5bf μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει στα Ηπειρωτικά τους 22c με 23c βαθμούς. Στα νησιά η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 25c βαθμούς.

Τρίτη 8/10/19:

Βροχερό άστατο καιρό θα έχουν αρχικά περιοχές του Ιονίου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής-Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και Πελοποννήσου.Κατά τις μεσημβρινές ώρες οι βροχές θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Κεντρική χώρα. Βροχές από τις απογευματινές ώρες θα έχουν και τα Δωδεκάνησα καθώς και περιοχές της Κεντρικής-Ανατολικής Κρήτης. Ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση από αργά το απόγευμα αρχικά στην Δυτική και Βόρεια χώρα.

Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν ασθενείς έως τα 3bf μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο η ένταση τους θα φθάνει τοπικά και τα 7bf μποφόρ (Βόρειο Αιγαίο).

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στα επίπεδα της Δευτέρας.

Ακολουθεί χάρτης υετού Ελλάδος για Δευτέρα-Τρίτη.

Πηγή χάρτη: Windy.com

Δεδομένα:Gfs

Μπορείτε να στέλνετε καθημερινά τις καιρικές σας αναφορές, φωτογραφίες και βίντεο από τον καιρό της δικής σας περιοχής στην καιρική μας ομάδα Facebook https://www.facebook.com/groups/131248040584560/

Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω της καιρικής μας σελίδας για όλες τις τρέχουσες καιρικές εξελίξεις και όχι μόνο https://www.facebook.com/meteohellas/

Total Page Visits: 2872 - Today Page Visits: 1
Spread the love