Ποια η καιρική τάση των επόμενων ημερών στην χώρα μας.

Φαίνεται πώς ο χειμώνας έχει αποφασίσει να μην μας αφήσει με παράπονο, και παρά το πρωϊμο των ημερών, διότι ημερολογιακά μπαίνουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου.
Τι θέλουμε να πούμε;….. Ας το δούμε παρακάτω.

Για αύριο Τετάρτη καλός ο καιρός, με λίγες νεφώσεις στα βορειοδυτικά και τα ανατολικά νησιώτικα τμήματα με μικρή πιθανότητα για πολύ ασθενή φαινόμενα βροχής στα νησιά του Αιγαίου και κυρίως μέσα στην νύχτα πρός την Τετάρτη, βελτίωση γρήγορη.
Έτσι θα παραμείνει ο καιρός έως και το βράδυ όπου αραιές στην αρχή νεφώσεις, θα αρχίσουν να καλύπτουν την Δυτική – Βορειοδυτική χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο.

Άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί ενισχυμένοι στην αρχή της ημέρας 7 με 8 μποφόρ στα νότια με γρήγορη εξασθένιση μέχρι το τέλος της ημέρας στα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 9 βαθμούς στα Βόρεια έως 15 στην υπόλοιπη χώρα.
Τις πρωινές ώρες παγετός θα δημιουργηθεί τοπικά στην βόρεια χώρα καθώς ο υδράργυρος θα πέσει και κάτω από το μηδέν έως και -3 στην Δυτική Μακεδονία.

Την Πέμπτη σταδιακά και από τα Δυτικά θα μας προσεγγίσει νέα διαταραχή.
Έτσι το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο Θα έχουμε σημαντικές βροχές και νοτιάδες στην αρχή, που θα ανεβάσουν λίγο τον υδράργυρο, και θα επηρεάσουν όλη την χώρα.

Την Κυριακή φαινόμενα θα έχει κυρίως η Δυτική Ελλάδα με λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά.

Και εδώ κατά προσέγγιση πάμε στο τριήμερο 6 έως 8 Δεκέμβρη που ένα χαμηλό φαίνεται να μας αγγίζει από την Ιταλία με αρκετά βαθύ κέντρο, που συνδυαζόμενο με ανωμαλία στην ανώτερη και μέση ατμόσφαιρα, δύναται να είναι πολύ υετοφόρο, και με αρκετές χιονοπτώσεις που πιθανότατα θα αγγίξουν και χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική και Βόρεια χώρα.

Αυτά είναι τα νεότερα στοιχεία μας,ωστόσο να σημειωθεί πώς η παράγραφος που αναφερόμαστε στο τριήμερο 6-8 του Δεκεμβρίου είναι καθαρά προσέγγιση τάσης.
Είναι τέτοιο το διάστημα έως τις ημέρες εκείνες, που αρκετά δύναται να αλλάξουν.

Μείνετε συντονισμένοι, νεότερα σε επόμενο άρθρο.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Όποιος επιθυμεί μπορεί να γίνει μέλος της καιρικής μας ομάδας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Total Page Visits: 5030 - Today Page Visits: 5
Spread the love