Πρόγνωση εκτίμηση καιρού Ελλάδας Τρίτη 16/2/21.

Στην βόρεια χώρα την Θεσσαλία(εκτός των ανατολικών περιοχών Μαγνησίας που βλέπουν Αιγαίο),Ήπειρο, νησιά Ιονίου και την δυτική Πελοπόννησο,την δυτική Στερεά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές μόνο νεφώσεις.
Μικρή μόνο πιθανότητα στην ορεινή ζώνη της Θράκης στα σύνορα με την Βουλγαρία, υπάρχει το ενδεχόμενο για παροδικές χιονοπτώσεις,τις πρωινές ώρες που γρήγορα θα σταματήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα, θα έχουμε κατά διαστήματα πυκνές νεφώσεις.
Από το ύψος του Αγίου Όρους και μέσα στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της ανατολικής Μαγνησίας, την Εύβοια, τμημάτων της Φθιώτιδος,των ανατολικών τμημάτων της Πελοποννήσου (Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακωνίας ),Σποράδων, των νησιών του κεντρικού Αιγαίου και του ανατολικού πλήν της Ρόδου, και την Κρήτη, θα έχουμε εκδήλωση φαινομένων τοπικά ισχυρών.
Εκεί λοιπόν θα έχουμε την εκδήλωση χιονόνερου ή χιονιού.
Δεν αποκλείεται να χιονιστούν αξιόλογα τα νησιά των Κυκλάδων κατά την διάρκεια της νύχτας πρός Τρίτη, ωστόσο πλησιάζοντας τις βραδινές ώρες σταδιακά θα έχουν ύφεση.
Ύφεση στα φαινόμενα θα παρουσιάσει ο καιρός και σε Μαγνησία,Βοιωτία, Φθιώτιδα και ανατολική Πελοπόννησο από τις μεσημβρινές και έπειτα ώρες.
Άσχημος καιρός με χιόνια θα επικρατήσει κατά την διάρκεια όλης της μέρας στην Εύβοια με περιόδους πυκνών χιονοπτώσεων.
Στην Κρήτη βαρύς καιρός με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά παραθαλάσσια και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά που ενδεχομένως σε περιοχές της κεντροανατολικής Κρήτης να απασχολήσουν και χαμηλότερα υψόμετρα.
Άνεμοι βόρειοι στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ θυελλώδεις τοπικά και 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία από -12 έως 9 βαθμούς.
Σε πολλές περιοχές ωστόσο της βόρειας και κεντρικής χώρας η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα κάτω του μηδενός και όλη την διάρκεια της ημέρας (ολικός παγετός )
Θεσσαλονίκη σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις,που πρός το βράδυ θα αρχίσουν να πυκνώνουν.
Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από -5 έως βαθμούς έως 2.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje)

Total Page Visits: 1911 - Today Page Visits: 1
Spread the love