Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το Σάββατο 8/1/2022

Χαμηλό με μέτωπο κακοκαιρίας από την Ιταλία, θα επηρεάσει την χώρα μας ήδη από την σήμερον, και ιδιαίτερα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Έτσι λοιπόν για την ημέρα του Σαββάτου κατά τις νυχτερινές ώρες πρός τις πρωινές ώρες, θα έχουμε βροχές τοπικές σε Επτάνησα, τα δυτικά παράκτια της Ηπείρου και της Στερεάς, της Δυτικής & Νότιας Πελοποννήσου, τα νησιά του Αιγαίου (κυρίως του Βορείου και Ανατολικού), και την Θράκη (κυρίως την περιοχή του Έβρου).
Γρήγορα από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να απασχολούν μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας και θα εντείνονται σταδιακά και από τα Δυτικά, ενώ χιόνια θα αρχίσουν να πέφτουν κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Τις μεσημβρινές ώρες,ο καιρός φαίνεται να έχει μικρή ύφεση σε Κεντρική Στερεά και Ήπειρο καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας, ενώ βροχές θα σημειωθούν σε Κρήτη (Κεντρική και Δυτική), ενώ πρός τις απογευματινές ώρες σταδιακά ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός και δε μεγάλο τμήμα της Μακεδονίας της Βόρειας Πελοποννήσου και της Στερεάς, με λίγα διάσπαρτα φαινόμενα τοπικών βροχών

Αττική βροχές στην διάρκεια της νύχτας στα νοτιότερα και Δυτικότερα παράκτια του νομού.
Πρός το μεσημέρι οι βροχές θα εμφανιστούν και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού, χωρίς ιδιαίτερη ένταση, λίγο περισσότερες γύρω στις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ γρήγορα από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει καλυτέρευση και μεγάλα ανοίγματα.
Άνεμοι Ανατολικοί- νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές ήπιες στην διάρκεια της νύχτας.
Τις πρωινές ώρες άνοιγμα θα κυριαρχήσει στον νομό, ενώ πρός τις μεσημβρινές ώρες νέες τοπικές βροχές θα σημειωθούν,με σταδιακή μείωση και παραμονή λίγων φαινομένων κυρίως γύρω από τον Θερμαϊκό.

Άνεμοι Ανατολικοί-Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 9 βαθμούς.

Σημεία με έντονο ενδιαφέρον λόγω ισχυρών κατά διαστήματα καταιγίδων που εφιστάται προσοχή από τον κόσμο είναι τα επτάνησα και τα Δυτικά-Νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου της Κρήτης (κυρίως της Δυτικής), των νησιών του Κεντρικού και αργότερα του Ανατολικού Αιγαίου με ιδιαίτερη έμφαση τα Δωδεκάνησα.
Πιθανά περάσματα καταιγίδων γρήγορη, έχουν και τα υπόλοιπα τμήματα σε τοπικό επίπεδο, όμως οι προαναφερθείσες περιοχές θα πρέπει να δείξουν κάποια προσοχή, επαναλαμβάνεται.

Καλό ευχάριστο Σαββατοκύριακο, θα επανέλθουμε αύριο με τον καιρό της Κυριακής.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 8242 - Today Page Visits: 4
Spread the love