Ψυχρή εισβολή στην χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Πρόγνωση καιρού Ελλάδος(χάρτες) Κυριακή-Δευτέρα 29-30/12/19.

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρας μας από την Κυριακή 29/12/19 με κύρια χαρακτηριστικά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους ιδιαίτερα ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο ενώ τα φαινόμενα(βροχές-χιόνια) θα αφορούν τις Ανατολικές περιοχές(Ανατολικά προσήνεμα).

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε Ορεινές-Ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, Βόρειας Εύβοιας, Ανατολικής Πελοποννήσου καθώς και στα Ορεινά της Κρήτης.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστούν οι νομοί της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας όπου χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα σημειωθούν ακόμη και σε σχετικά μηδενικό υψόμετρο.

Σημαντικές βροχές και ισχυρές χιονοπτώσεις στα Ορεινά θα σημειωθούν στην Κρήτη, τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.

Για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλους τους Ορεινούς Όγκους, ενώ στα Δυτικότερα τμήματα του νομού οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν έως τα 400 με 500 μέτρα υψόμετρο. Πρόσκαιρα και στην έξαρση των φαινομένων και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Στα υπόλοιπα τμήματα τα νομού θα έχουμε εναλλαγή βροχής η χιονόνερου.

Σημαντική θα είναι και η ενίσχυση των ανέμων ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου η ένταση τους θα φθάσει έως και τα 9bf μποφόρ τοπικά από Βορειονατολικές διευθύνσεις.

Όσοι θα ταξιδέψουν με πλοία το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα καλό θα είναι να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση σε όλη την χώρα, παγετός την νύχτα και νωρίς το πρωί στα Ηπειρωτικά.

Ακολουθούν χάρτες υετού,έντασης ανέμων και θερμοκρασίας για το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα 29-30/12/19.

Να επισημάνουμε ότι τα υψόμετρα χιονόπτωσης είναι κατά προσέγγιση και δύναται να διαφοροποιηθούν (+-100m) από την αρχική εκτίμηση κατά τόπους, λόγο της πιθανής η μη ραγδαιότητας των φαινομένων καθώς και από τυχών αλλαγές των προγνωστικών στοιχείων κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας.

Να σας υπενθυμίσουμε τέλος ότι μπορείτε να μας στέλνετε τις πολύτιμες και ειδικά σε περιπτώσεις κακοκαιριών καιρικές σας αναφορές στην ομάδα μας Facebook

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/

και στα ειδικά διαμορφωμένα ποστ-αναρτήσεις καιρικών αναφορών.

Κυριακή-Δευτέρα 29-30/12/19
Κυριακή-Δευτέρα 29-30/12/19
Κυριακή-Δευτέρα 29-30/12/19
Total Page Visits: 5369 - Today Page Visits: 5
Spread the love