Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει ο καιρός και την Παρασκευή, βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Πρόγνωση καιρού Παρασκευή 29/5/20.

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές και κυρίως τις Μεσημβρινές-Απογευματινές ώρες στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες μόνο ασθενείς βροχές στο Βόρειο Αιγαίο, και πιθανόν σε περιοχές του Ιονίου. Προς τις μεσημβρινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Ήπειρο και την Κεντρική Στερεά. Οι βροχές θα επεκταθούν τις απογευματινές ώρες και στην Εύβοια, Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο και πιθανών στον νομό Αττικής(κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια τμήματα).Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές το απόγευμα και στα πιο ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από Βόρειες διευθύνσεις έως τα 5bf τοπικά(Κεντρικό Αιγαίο). Στο Ιόνιο από Δυτικές διευθύνσεις έως 5bf και τοπικά 6bf μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει στα Βόρεια τους 22c βαθμούς, στα υπόλοιπα Κεντρικά και Νότια τμήματα τους 24c με 25c βαθμούς, ενώ στα νησιά η μέγιστη θα φτάσει τους 22c βαθμούς.

Ακολουθούν χάρτες πρόγνωσης υετού 24ώρου, μέγιστων θερμοκρασιών και έντασης-διεύθυνσης ανέμων.

Χάρτης υετού 24ώρου 29/5
Χάρτης μέγιστων θερμοκρασιών 29/5
Χάρτης έντασης-διεύθυνσης ανέμων 29/5

Total Page Visits: 2650 - Today Page Visits: 3
Spread the love