‘Επιλεκτική’ αλλαγή του καιρού την Παρασκευή 19/3/21.

Πρόγνωση καιρού Παρασκευής 19/3/2021

Αβαθές χαμηλό, με γρήγορη κίνηση από νότια νοτιοδυτικά πρός τα βορειοανατολικά θα επηρεάσει την χώρα μας με βροχές και χιόνια σε δυτική Μακεδονία που πρόσκαιρα ίσως εμφανίζονται και σε ημιορεινές περιοχές,Ηπείρου βόρειας Θεσσαλίας, βόρειας κεντρικής Πελοποννήσου και Θράκης.
Το ύφος της κακοκαιρίας αυτής δεν φαίνεται να είναι γενικευμένο, ωστόσο θα δώσει σε πολλές περιοχές φαινόμενα.


Συννεφιά στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας από τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης πρός την Παρασκευή θα δώσουν βροχές στα νησιά Ιονίου όχι σημαντικές, σε Πελοπόννησο,κυρίως την δυτική νότια και Βορειοδυτική,ενδεχομένως στα δυτικά της Ηλείας και στα νότια νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας και με την μορφή καταιγίδων,καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, ποτιστικού χαρακτήρα περισσότερο.
Σε Μακεδονία επίσης χωρίς προβλήματα και με γρήγορη βελτίωση, ενώ περισσότερα φαινόμενα φαίνεται να δέχεται η Θράκη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες περίπου.
Πέρασμα βροχών ήπιου χαρακτήρα θα έχουν και τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου. Η Κρήτη, η Εύβοια και τα Δωδεκάνησα, δεν φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά με μικρή πιθανότητα για πολύ τοπικές βροχές.
Τις πρωινές ώρες να τονίσουμε,από Χίο περίπου και βορειότερα έως το Θρακικό οι βροχές θα έχουν λίγο πιο έντονο χαρακτήρα και κυρίως στα θαλάσσια Χίου,Σάμου και Λέσβου δεν αποκλείεται η εκδήλωση και καταιγίδων τοπικά ισχυρών,από το απόγευμα γρήγορα θα επέλθει βελτίωση.
Μέχρι το βράδυ οι βροχές φαίνεται να έχουν γενικά ύφεση, χωρίς να αποκλείεται αυτές κατά διαστήματα να απασχολούν κυρίως τα νότια της Πελοποννήσου και τα πολύ δυτικά της Κρήτης.
Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 τοπικά 5 στο Ιόνιο,5 με 6 στο Αιγαίο.
Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα βελτίωση από πλευράς φαινομένων.
Άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 5 ώς 12 .

Αττική: νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά βορειοδυτικά του νομού λίγο περισσότερες,ενώ τα νότια του διαμερίσματος δεν φαίνεται να επηρεάζεται,παρά μόνο με συννεφιά.
Από τις προμεσημβρινές και έπειτα ώρες, ο καιρός θα βελτιωθεί αρκετά, αφήνοντας μόνο την συννεφιά να επιμένει.
Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την μετέπειτα εξέλιξη του καιρού στην χώρα μας, που αν μή τι άλλο, μας υπόσχεται αρκετές βροχές και χιόνια.
Θα επανέλθουμε με νεότερο άρθρο, μείνετε συντονισμένοι.

Γιάννης Πασπαλιάρης (Johnys Paspalje)

Total Page Visits: 2864 - Today Page Visits: 1
Spread the love