Καύσωνας στην Ευρώπη

Μεγάλα τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου συνεχίζουν για τρίτη ημέρα να ασφυκτιούν από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει την δυτική, νότια και κεντρική Ευρώπη, εξαιτίας των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική.

Σε περιοχές της νότιας Γαλλίας και της Ισπανίας τα θερμόμετρα δείχνουν πάνω από 40 βαθμούς ενώ στην Ισπανία οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος μπορεί να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, οι υψηλότερες θερμοκρασίες από το 1975 – το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE μιλάει για την «εβδομάδα της κολάσεως».

Η Γερμανία ενδέχεται να γνωρίσει θερμοκρασίες από τις υψηλότερες που έχουν ποτέ καταγραφεί τα τελευταία 70 και πλέον χρόνια – ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς ξεπερνώντας το ρεκόρ του 1947, όταν το θερμόμετρο έδειξε με 38,2 βαθμούς κελσίου στη Φρανκφούρτη.

Από το Παρίσι έως το Μόναχο – κάτοικοι και οι τουρίστες αναζητούν δροσιά στα σιντριβάνια, τους ποταμούς και τις λίμνες ενώ οι γαλλικές και γερμανικές αρχές προειδοποιούν για διακοπές στο δίκτυο υδροδότησης.

Στην Γαλλία εχθές τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν στη θάλασσα για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες όμως η θάλασσα ήταν τόσο κρύα και φέρεται να υπέστησαν καρδιακή ανακοπή. Οι γαλλικές αρχές σήμερα έκλεισαν τα σχολεία σε 58 διαμερίσματα με «πορτοκαλί συναγερμό» και επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κυκλοφορία στο Παρίσι και τη Λιόν, για να περιοριστεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος του καύσωνα.

Στους ζωολογικούς κήπους της Γερμανίας, οι υπεύθυνοι προσέφεραν στα ζώα παγωμένα φρούτα ενώ στο Βρανδεμβούργο, στην ανατολική Γερμανία, η αστυνομία ανήρτησε στο Twitter τη φωτογραφία ενός άνδρα, τον οποίο σταμάτησαν, επειδή οδηγούσε ένα σκουτεράκι ολόγυμνος, φορώντας μονάχα το κράνος του.

Πηγή άρθρου:Greenagenda.gr

Total Page Visits: 2376 - Today Page Visits: 5
Spread the love