Χειμερινού τύπου παρένθεση την Πέμπτη 8/4/21 στην χώρα μας.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Πέμπτη 8/4/2021

Χαμηλό αβαθές, διερχόμενο από την βόρεια Ελλάδα και μπαίνοντας στο βόρειο Αιγαίο, για να ακολουθήσει έπειτα μια ανατολική νοτιοανατολική πορεία πρός τις ακτές της Τουρκίας, θα φέρει σημαντική επιδείνωση σε μεγάλο μέρος της Ελληνικής επικράτειας με αρκετές βροχές και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά κεντρικής κ βόρειας χώρας.
Ενδεχομένως κατά περιόδους να είναι και πυκνά.
Φαίνεται ωστόσο πως για χαμηλά υψόμετρα είναι υποψήφια κυρίως η δυτική Μακεδονία Η Θράκη πιθανόν και Ηπείρου (ημιορεινά),Θεσσαλίας ορεινά και ημιορεινά κυρίως στην βόρεια, και στερεάς Ελλάδας πιθανόν στην περιοχή πέριξ της Ευρυτανίας αρκετά χαμηλά τουλάχιστον ώς τα ημιορεινά της.
Χιόνι βέβαια θα δεχτεί και η ορεινή Πελοπόννησος όπως και ορεινή Εύβοια.
Οι νεφώσεις θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό που σταδιακά από την βόρεια Ελλάδα θα αρχίσει να επεκτείνεται και να δίνει φαινόμενα με νότια επέκταση.
Βροχές τοπικές στο Ιόνιο, ενώ στην βόρεια Ελλάδα κυρίως την ανατολική, την Θράκη την ανατολική Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα ενδεχομένως να έχουν αρκετή ένταση κατά διαστήματα, στην Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημενα.
Η Κρήτη μας δεν φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά και όποιες βροχές θα εντοπίζονται πρός τις βραδινές ώρες, νεφώσεις στα Δωδεκάνησα με πολύ τοπικά φαινόμενα στα βορειότερα του διαμερίσματος.
Από τις απογευματινές ώρες και έπειτα σημαντική βελτίωση από βορά πρός νότο.
Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 6 με 7,στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ,στο νότιο από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις.
Θερμοκρασία από -3 έως 18 βαθμούς

Θεσσαλονίκη: νεφελώδης καιρός με βροχές και χιόνια στα ορεινά πιθανόν και τα ημιορεινά του νομού στα βορειότερα και ανατολικά.
Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει μεγάλη βελτίωση.
Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και εξασθένηση αργότερα με παράλληλη στροφή τους σε πιο βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία από 3 έως 9.

Αττική :νεφελώδης κατά περιόδους που τις μεσημεριανές ώρες και με νότια επέκταση θα πυκνώσουν τόσο ώστε να δίνουν αρκετές βροχές που θα είναι περισσότερες στα βόρεια του νομού, ενώ από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση,θα παρουσιάσει ο καιρός.
Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις που το μεσημέρι θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje)

Total Page Visits: 2594 - Today Page Visits: 1
Spread the love