Καθυστερημένος Χειμώνας;…. Μεσοπρόθεσμη τάση καιρού.

Με αρκετές βροχές σε βόρεια Ελλάδα και στην συνέχεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας αναμένονται τις επόμενες ημέρες χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα μιας και φαίνεται να είναι ήπιου χαρακτήρα,ίσως μόνο την Δευτέρα ενδεχομένως να έχουμε λίγο παραπάνω φαινόμενα σε νότια κυρίως τμήματα της χώρας με την εκδήλωση και τοπικών καταιγίδων όπως νωρίτερα και την αυριανή κυρίως σε Πελοπόννησο και ανατολική Θράκη.
Το ενδιαφέρον για να δούμε λίγο πιο μακριά, εστιάζεται στις 6 με 8 του μήνα.
Φαίνεται λοιπόν οι ψυχρές αέριες μάζες που ήδη θα απασχολούν την βορειοδυτική κεντρική Ευρώπη,να έχουν μία πιο νότια κίνηση και να μας προσεγγίζουν.
Πιθανότερο σενάριο είναι να μάς έρθουν λοιπόν, και αρχικά να εντοπίζονται σε βόρεια κυρίως ηπειρωτικά και εν συνεχεία στα νότια.
Τα στοιχεία δίνουν πρός το παρών να συνδυάζονται με χαμηλό στο βόρειο Αιγαίο με ελαφρά κίνηση εν συνεχεία αυτού λίγο νοτιότερα.
Αρκετές βροχές σε κεντρική βόρεια Ελλάδα και χιόνια σε ορεινά,πιθανότατα και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και Θράκης, μικρό το ενδεχόμενο να επηρεάσει τοπικά χαμηλότερα την Ήπειρο και την βόρεια Θεσσαλία.
Είμαστε πλέον επισήμως στην Άνοιξη, όμως όπως βλέπουμε μας επιβεβαιώνει και την εύκολη μεταβλητότητα της ατμόσφαιρας αυτήν την εποχή.
Το παρών δεν αποτελεί πρόγνωση,αλλά εκτίμηση για το επίμαχο διάστημα.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje)

Total Page Visits: 2562 - Today Page Visits: 4
Spread the love