Εκτίμηση καιρού για Πέμπτη-Παρασκευή 7-8/10/21, από τον συνεργάτη μας Μάκη Σεκερλή.

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα και από τα Βορειοδυτικά. Έτσι λοιπόν από το βράδυ της Τετάρτης και κυρίως προς το ξημέρωμα της Πέμπτης βροχές μπόρες και ισχυρές καταιγίδες περιμένουμε σε όλα τα νησιά Ιονίου(μεγάλη προσοχή κυρίως σε Κέρκυρα-Παξούς-Αντίπαξους)σε Ήπειρο σε δυτική Στερεά Ελλάδα σε Θεσσαλια σε δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να έχουν και ακραίο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Στην Ανατολική Μακεδονία τα όποια φαινόμενα θα έχουν πιο τοπικό και πιο ασθενή χαρακτήρα.
Στην υπόλοιπη χώρα η Πέμπτη θα κυλίσει με νεφώσεις χωρίς φαινόμενα,όμως από το βράδυ της πέμπτης και κυρίως την Παρασκευή οι βροχές θα γίνουν πιο γενικευμένες.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ και στο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Έτσι λοιπόν την Παρασκευή θα έχουμε μια σχεδόν πανελλαδική κακοκαιρια με βροχές και καταιγιδες σε Θράκη,Βορειο Αιγαίο,Ανατολική Μακεδονία,κεντρική Μακεδονία,δυτική Μακεδονία,Ήπειρο,θεσσαλια,νησιά Ιονιου,Στερεά Ελλάδα Σποραδες,Εύβοια,και Πελοπόννησο. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα που πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή την Παρασκευή θα εκδηλωθούν στους παρακάτω νομούς:Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής-Πέλλας-Πιερίας-Ημαθίας-Κιλκίς.
Το νότιο-νοτιανατολικό Αιγαίο δεν φαίνεται να επηρεάζεται τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.Στην Κρήτη λίγες τοπικες βροχές στο δυτικό κομμάτι της μόνο.

Θεσσαλονίκη:άστατος καιρός με ισχυρές βροχες και καταιγίδες τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή.

Αττική :Η Πέμπτη θα κυλίσει με βαρύ καιρό και πυκνές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα.Από το βράδυ της πέμπτης όμως και κυρίως την Παρασκευή ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά και στο λεκανοπέδιο με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο άστατος καιρός και οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι περίπου και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας τουλάχιστον.

Με εκτίμηση Μάκης Σεκερλης καιρική ομάδα ‘Του Καιρού Παιχνίδια’.

https://www.facebook.com/groups/656512057869663/

Total Page Visits: 3716 - Today Page Visits: 1
Spread the love