Ισχυρή κακοκαιρία την Πέμπτη 7/10/21 με επίκεντρο την Δυτική Ελλάδα!

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο στην χώρα με επίκεντρο την Δυτική νησιωτική και ηπειρωτική χώρα.
Κινούμενο το χαμηλό από την Ιταλία, σε ανατολικότερη θέση, θα δώσει ισχυρές συγκλίσεις σε Ιόνιο και Δυτική ηπειρωτική χώρα.
Αυτό μεταφράζεται σε σφοδρές κατά τόπους βροχοπτώσεις, με μεγάλα ύψη υετού που πιθανόν τοπικά συνδιαζόμενες,με ισχυρούς νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους, θα προσδώσουν στα φαινόμενα την μορφή (μεγάλη η πιθανότητα τονίζεται) θύελλας.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, βροχές θα λαμβάνουν χώρα στο Ιόνιο, όπου αρχικά στο νότιο, θα έχουν αρκετή ένταση, ενώ το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στην Δυτική Βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Γρήγορα ωστόσο με το πρώτο φώς της ημέρας, τα φαινόμενα εκεί φαίνεται να εκτονώνονται, στον αντίποδα όμως, θα αρχίσουν να εντείνονται σε Βόρειο Ιόνιο Δυτική και τμημάτων της Κεντρικής Στερεάς,την Ήπειρο, τμημάτων της Δυτικής Θεσσαλίας (δεν αποκλείεται αυτά να καταφέρουν να προσβάλουν και λίγο ανατολικότερα τμήματα αυτής),Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.
Τις μεσημεριανές ώρες νέα έξαρση αναμένεται σε Δυτική Στερεά και Δυτική Βορειοδυτική Πελοπόννησο, χωρίς να σημαίνει αυτό πώς στις προαναφερθείσες περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν, παρά μόνο μια πολύ μικρή ύφεση θα παρουσιάσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές που δεν έγινε ιδιαίτερη μνεία, ο καιρός θα κυλήσει με νεφώσεις και διαστήματα ήλιου και μόνο στην Κρήτη και το Κεντρονότιο Αιγαίο φαίνεται να απολαμβάνει περισσότερη ηλιοφάνεια και καλές συνθήκες.
Ας συνοψίσουμε επιγραμματικά : Μεγάλη προσοχή αύριο, η πιθανότητα δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων είναι στο κόκκινο!
Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Βορειοδυτική Πελοπόννησος και Δυτική Κεντρική Μακεδονία, και αρκετά μεγάλο κομμάτι της Θεσσαλίας!

Θεσσαλονίκη βροχές μεσημέρι κυρίως και απόγευμα χωρίς να διαφαίνονται προβλήματα.

Αττική κυρίως συννεφιά, πιθανότητα για τοπικούς όμβρους, χωρίς κάτι το σημαντικό.

Θερμοκρασία έως 23° στα Νότια, στα Βόρεια Βορειοδυτικά έως και 9° χαμηλότερες τιμές στον υδράργυρο.

Μείνετε συντονισμένοι στο site μας, με την κακοκαιρία αυτή, δεν τελειώνουμε εύκολα, θα έχουμε και συνέχεια.
Θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση, καθώς σιγά σιγά, άλλες περιοχές της χώρας μας θα μπούν στον χορό των βροχών, στον χορό του φθινοπώρου!

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Total Page Visits: 2621 - Today Page Visits: 2
Spread the love