Φθινοπωρινός καιρός λίγο πριν την επίσημη έναρξη του Καλοκαιριού. Πρόγνωση καιρού Τετάρτη 27/5/20.

Συνεχίζεται ο άστατος βροχερός καιρός στην χώρα μας και αύριο Τετάρτη στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας.

Με αρκετές βροχές θα ξεκινήσει η ημέρα αρχικά στην Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, περιοχές της Ανατολικής Στερεάς(Αττική), στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.Οδεύοντας προς τις Μεσημβρινές ώρες βροχές και κατά τόπους καταιγίδες θα σημειωθούν στα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου,στο Ιόνιο, στην Κεντρική Στερεά,την Ηπειρο, και το σύνολο σχεδόν της Μακεδονίας. Αργότερα και προς τις απογευματινές ώρες βροχές θα σημειωθούν και στην Ανατολική Κρήτη και περιοχές της Θράκης.Μικρή η πιθανότητα για λίγα πρόσκαιρα φαινόμενα προς το βράδυ και στα Δωδεκάνησα.Σταδιακή βελτίωση του καιρού από αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από Βορειονατολικές διευθύνσεις έως τα 5bf και τοπικά 6bf μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από Βορειοδυτικές έως τα 5bf μποφόρ.

Η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή και θα φτάσει στα Βόρεια τους 20c βαθμούς, στα υπόλοιπα Κεντρικά και Νότια τμήματα τους 20c με 21c βαθμούς ενώ στα νησιά η μέγιστη θα φτάσει τους 22c βαθμούς.

Ακολουθούν χάρτες πρόγνωσης υετού 24ώρου, μέγιστων θερμοκρασιών και έντασης-διεύθυνσης ανέμων.

Χάρτης υετού 24ώρου 27/5
Χάρτης μέγιστων θερμοκρασιών 27/5
Χάρτης έντασης-διεύθυνσης ανέμων 27/5
Total Page Visits: 2475 - Today Page Visits: 1
Spread the love