Ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις – βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας. Πρόγνωση καιρού Σάββατο 16/1/21.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής ξημερώματα Σαββάτου, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες κατά τόπους χιονοπτώσεις, ενώ δεν θα λείψουν οι βροχές στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα.

Συγκεκριμένα και ως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, παραθαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου,περιοχές της Δυτικής Κρήτης, ενώ στα ορεινά των περιοχών αυτών θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Στην Ηπειρο, Δυτική-Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία θα σημειώνονται χιονοπτώσεις έως και τα πεδινά τμήματα των περιοχών αυτών κατά τόπους ισχυρές.

Στην Κεντρική Στερεά θα σημειωθούν βροχές-χιονόνερο στα πιο Νότια τμήματα, χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές έως πεδινές περιοχές στα Βορειότερα.

Στην Πελοπόννησο χιονοπτώσεις στα Ορεινά-Ημιορεινά, βροχές στα Νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα, βροχή η χιονόνερο στις υπόλοιπες Ανατολικές περιοχές.Από τις βραδυνές ώρες πιθανότητα χιονοπτώσεων έως και τα ημιπεδινά τως Βορείων περιοχών.

Προς τις Μεσημβρινές ώρες βροχές θα αρχίζουν να επιρρεάζουν και τις περιοχές της Αττικής, Εύβοιας,Κυκλάδων, Σποράδων, ενώ στα ορεινά-ημιορεινά των περιοχών αυτών θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες.

Το απόγευμα βροχές θα επιρρεάσουν και το Βόρειο-Ανατολικό Αιγαίο ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Θράκη κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Βροχές στα Δωδεκάνησα από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Ακολουθούν χάρτες πρόγνωσης υετού 24ώρου, μέγιστων θερμοκρασιών και έντασης-διεύθυνσης ανέμων.

Total Page Visits: 2486 - Today Page Visits: 1
Spread the love