Περιορίζονται τα φαινόμενα στην Νότια και Ανατολική χώρα την Κυριακή 17/1/21, Νέα επιδείνωση από αργά το βράδυ!

Με αρκετά ανοίγματα στον καιρό θα ξεκινήσει η βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρος, δυτική Πελοπόννησος.
Τις νυχτερινές ώρες πρός Κυριακή, βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά παραθαλάσσια της ανατολικής βόρειο ανατολικής Πελοποννήσου και ανατολικής Στερεάς στο Αιγαίο, την Εύβοια και την Κρήτη.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των περιοχών αυτών και των ημιορεινών, ενώ πρόσκαιρα φαίνεται να χιονίζει σε παράκτια τμήματα της βόρειο ανατολικής Πελοποννήσου και στα βόρεια τμήματα της Αθήνας με γρήγορη παύση τις προμεσημβρινές ώρες.
Στην Κρήτη και το Αιγαίο τοπικά φαινόμενα θα συνεχιστούν με ήπιο χαρακτήρα μέχρι τις απογευματινές ώρες και θα σταματήσουν.
Μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου φαίνεται να υπάρχει μία επιμονή για φαινόμενα βροχής ή χιονόνερο και ενδέχεται στην Λέσβο να χιονίσει και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.
Τις απογευματινές ώρες νέα διαταραχή θα μας προσεγγίσει από τα δυτικά και αργότερα νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός.
Άνεμοι βορειοδυτικοί 5-6 τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.
Παγετός αναμένεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα που πιθανόν θα είναι ισχυρός όλο το 24ωρο και θα κυμαίνεται από πλήν 12 έως 11 βαθμούς, οι υψηλότερες θα παρατηρηθούν στα νότιο ανατολικά και οι χαμηλότερες σε Μακεδονία Ήπειρο.
Θεσσαλονίκη σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5.
Θερμοκρασία από -4 έως 1 βαθμό πάνω από το μηδέν.
Αττική βροχή η χιονόνερο στα νότια του νομού, ενώ στα κεντροβόρεια και δυτικά τμήματα χιόνι η χιονόνερο μέχρι τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες με βελτίωση αργότερα.
Άνεμοι βορειοδυτικοί 5-6 με εξασθένηση το απόγευμα. Θερμοκρασία από 1 έως 5 βαθμούς.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 2396 - Today Page Visits: 1
Spread the love