Κακοκαιρία με έντονα χαρακτηριστικά την Πέμπτη 14/10/21 σε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Σικελίας κινούμενο ελαφρώς νότια νοτιοανατολικά πρός την Σύρτη,θα ενισχυθεί με μεγάλη ποσότητα υετού και ανεβαίνοντας πρός την χώρα μας θα μας επηρεάσει, με έντονες βροχές και καταιγίδες.

Αρχικά μέσα στην αλλαγή της ημέρας πρός Πέμπτη, βροχές θα εντοπίζονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά, την Μακεδονία, την Θεσσαλία,ενώ τοπικές βροχές θα έχει το νησί της Εύβοιαςκαι ανατολικά τμήματα της Στερεάς (Αττική) και οι Σποράδες.
Γρήγορα οι βροχές από τα Δυτικά Βορειοδυτικά, θα αρχίσουν να εντείνονται, με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες, σε Βόρειο κυρίως Ιόνιο (Κέρκυρα), την Ήπειρο, την Μακεδονία, Βόρεια τμήματα Θεσσαλίας.
Στα υπόλοιπα τις ίδιες ώρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές (Δυτική Θράκη, παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, Εύβοια, Κυκλάδες, και Νότια Κρήτη).
Νέο κύμα βροχοπτώσεων,από τις προμεσημβρινές ώρες φαίνεται να σαρώνει εκ νέου τα νησιά του Ιονίου (αυτή τη φορά ιδιαίτερα τα Κεντρονότια) την Ήπειρο, την Πελοπόννησο (από Δυτικά Νοτιοδυτικά) με επέκταση Ανατολική Βορειοανατολική και την Στερεά και Εύβοια (Ανατολική Στερεά, μεγάλη προσοχή.όπως και Πελοπόννησο αναμένονται πολύ έντονα έως σφοδρά φαινόμενα,το ίδιο και στην Εύβοια και τα παράκτια κυρίως της Θράκης και των νησιών του Θρακικού πελάγους)

Από αργά το απόγευμα σταδιακή μικρή ύφεση στην Βόρεια Ελλάδα, χωρίς όμως να έχουμε οριστική παύση των βροχών, ενώ στην Πελοπόννησο την Κεντρική και Ανατολική Στερεά το Ιόνιο την Εύβοια και την Θράκη (στην οποία θα έχουμε έντονα φαινόμενα κυρίως από τις βραδινές ώρες), τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με κατά περιόδους έντονες βροχές και καταιγίδες.

Βροχές δεν θα λείψουν και στα νησιά του Αιγαίου λιγότερα όμως από ότι στην υπόλοιπη χώρα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις κάτωθι περιοχές:νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής) και αργότερα μέσα στην ημέρα Πελοπόννησος Κεντρική Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και τις βραδινές ώρες και η Θράκη, θα έχουν έντονα κατά περιόδους φαινόμενα, λάβετε το σοβαρά υπόψη σε ότι έχετε να κάνετε, πιθανά προβλήματα η τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείονται!

Αττική λίγες τοπικές βροχές σε Ανατολικά κυρίως του νομού τις μεταμεσονύχτιες ώρες.
Μεγάλη επιδείνωση από το μεσημέρι και κυρίως από τις απογευματινές ώρες με ιδιαίτερα ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες, που σύμφωνα με τα στοιχεία θα επηρεάσουν το σύνολο του νομού.
Μικρή ύφεση το βράδυ.
Νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση μετά τις απογευματινές ώρες.
Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη αρχικά ήπιες βροχές μέσα στην νύχτα, που οδεύοντας πρός τις πρωινές ώρες έως και περίπουτο μεσημέρι, οι βροχές θα ενταθούν και θα είναι ισχυρές ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Μετά το μεσημέρι μικρή ύφεση χωρίς να παύσουν τα φαινόμενα με κατά περιόδους βροχές.
Βοριάς στην Θεσσαλονίκη μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 8 βαθμούς, αρκετό κρύο για την εποχή.

Νοτιάδες οι άνεμοι στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ τοπικά.Στην Βόρεια χώρα Βοριάδες έως τα 5 μποφόρ.


Θερμοκρασία σε πτώση στην Βόρεια Ελλάδα μονοψήφιες τιμές έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα έως 20 βαθμούς, και μόνο Κρήτη και νησιά Δωδεκανήσων έως 24 βαθμούς.

Χιόνια αναμένονται σε ορεινή Δυτική Κεντρική Μακεδονία,Ήπειρο (Πίνδο) και Βόρεια πιθανόν Θεσσαλίας.
Στην Βορειοδυτική Μακεδονία πρόσκαιρα πιθανόν να χιονίσει και λίγο κάτω από τα 1200 με 1000 μέτρα ενδεικτικά.
Ενώ δεν αποκλείεται εκεί να έχουμε την εκδήλωση και παγωμένης βροχής.

Μεγάλη προσοχή,από όλους.
Θα υπάρξει νεότερο άρθρο για την εξέλιξη του καιρούς της Παρασκευής όπου επίσης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje)

Περικλής Χατζημιχάλης (peris Chatzimichalis).

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Total Page Visits: 9629 - Today Page Visits: 2
Spread the love