Πρόγνωση καιρού Παρασκευή 15/10/21.

Ο καιρός για την Παρασκευή .
Στον χορό του Μπάλλου όλη η χώρα – ισχυρά φαινόμενα κατά τόπους.

Συνεχίζεται και αύριο Παρασκευή η κακοκαιρία Μπάλλος.
Σημαντικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς το χαμηλό κινείται και μας προσεγγίζει από τα Δυτικά Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και ανεβαίνοντας Βόρεια Βορειοανατολικά, διατρέχοντας τον Ηπειρωτικό κορμό, με πολύ αργή κίνηση.
Η κίνηση αυτή εννοεί σε μέγιστο βαθμό την απόθεση μεγάλων ποσών υετού και την δημιουργία κυκλογενέσεων στις θαλάσσιες περιοχές από Αργολικό κόλπο και κατά μήκος ευθείας νοητής γραμμής έως και τον Σαρωνικό κόλπο και Θρακικό!

Βροχές θα σημειώνονται από την αλλαγή της ημέρας πρός Παρασκευή στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο (όπου στα Νότια Νοτιοανατολικά θα έχουν και ισχυρό χαρακτήρα) τα Βορειοδυτικά της Περιφέρειας πρόσκαιρα θα έχουν μικρή ύφεση.
Βροχές και σε Κεντρική Ανατολική Στερεά την Εύβοια την Θράκη (πιθανόν ισχυρά με Ανατολική επέκταση σε όλο το διαμέρισμα, Και την Ανατολική κυρίως Μακεδονία (προσοχή στον νομό Χαλκιδικής), στις υπόλοιπες περιοχές κατά περιόδους σποραδικές βροχές (Κρήτη, νησιά Αιγαίου.

Βαδίζοντας πρός το ξημέρωμα οι βροχές και οι καταιγίδες, σύμφωνα με τα στοιχεία, θα αρχίσουν να εντείνονται σε Πελοπόννησο (κυρίως Ανατολική Βορειοανατολική ), τα νησιά του Ιονίου (ιδιαίτερη προσοχή ), την Κεντρική Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την προσοχή όλων στην πρωτεύουσα ), την Εύβοια και την Ανατολική Μακεδονία και την Δυτική κυρίως Θράκη.
Στα υπόλοιπα νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα χωρίς προβλήματα.

Τις προμεσημβρινές ώρες,νέο κύμα ισχυρών βροχοπτώσεων στα νησιά του Ιονίου, σε όλη την Πελοπόννησο την Στερεά Ελλάδα (μεγάλη εγρήγορση σε Κεντρική Στερεά (Φωκίδα, Βοιωτία, Φθιώτιδα,Βορειοδυτική Αττική, τα φαινόμενα θα είναι πιθανόν πάρα πολύ έντονα) και την Ανατολική Θράκη.

Τις απογευματινές ώρες θα συνεχίσουν κατά περιόδους ισχυρές βροχές στην χώρα, επηρεάζοντας και την Θεσσαλία και μεγάλο τμήμα της Μακεδονίας, με έντονα φαινόμενα σύμφωνα με τις ενδείξεις και στον νομό Θεσσαλονίκης.
Βροχές στο ίδιο διάστημα και στις υπόλοιπες περιοχές όπου στο Ανατολικό Αιγαίο μετά το απόγευμα θα έχουν μια μικρή ενίσχυση.

Αττική: βροχερός καιρός στο σύνολο της ημέρας με κατά περιόδους ισχυρές βροχές (κίνδυνος πλημμυρών ),το πιο επικίνδυνο διάστημα από λίγο πρίν τις πρωινές ώρες, έως αργά το μεσημέρι.
Νοτιάς ο άνεμος, που στα Νότια θα φτάσει τα 7 μποφόρ.
Έως 21 βαθμοί η θερμοκρασία.

Θεσσαλονίκη: κατά περιόδους βροχές και διαστήματα με έντονα φαινόμενα (το πιο δύσκολο από το απόγευμα και μετά διάστημα )
Βόρειοι άνεμοι έως 5 μποφόρ.
Έως 11 βαθμούς η θερμοκρασία.

Νοτιάδες αρχικά στο Ιόνιο που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Νοτίαδες στο Αιγαίο με ενίσχυση από το μεσημέρι στα 8 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Θερμοκρασία από 8-10 βαθμούς στα Βόρεια, έως 23 στα υπόλοιπα.

Λίγα χιόνια στα Βόρεια κυρίως ορεινά.

Μεγάλη προσοχή από όλους, πρώτα από όλα η ασφάλεια μας!
Μείνετε μαζί μας για ότι νεότερο.

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 8061 - Today Page Visits: 1
Spread the love