Κακοκαιρία Μήδεια στην Αττική… Μύθος ή μια σοβαρή κακοκαιρία;

Σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου 13/2/21 η κακοκαιρία με την ονομασία ‘Μήδεια’ στην χώρα, η οποία και ξεκίνησε να μας επηρεάζει από τα Βόρεια τμήματα.

Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την εξέλιξη της κακοκαιρίας όσο αφορά τον νομό Αττικής για το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα 14-15/2/21.

Να επισημάνουμε ότι μέχρι και αυτήν την ώρα σημαντικά ποιοτικά στοιχεία της διαταραχής που επηρεάζει την χώρα δύναται να μεταβληθούν, οπότε και υπάρχουν περιθώρια είτε αρνητικά είτε σημαντικής βελτίωσης των δεδομένων.

Κυριακή 14/2

Μουντός κλειστός καιρός με βροχές μέτριας έντασης και χιονοπτώσεις (αρχικά) στα ορεινότερα τμήματα του νομού. Στα Δυτικότερα τμήματα οι χιονοπτώσεις πιθανόν να εκδηλώνονται έως ημιορεινές περιοχές. Το καιρικό μοτίβο αυτό θα παραμείνει έως τις πρώτες βραδυνές ώρες οπότε και η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σημαντική πτώση. Σταδιακά τα φαινόμενα (χιονοπτώσεις) δύναται να ‘κατηφορίσουν’ έως και τα ημιπεδινά – Βόρεια προάστια με πιθανότητα χιονοστρώσεων τουλάχιστον στις ‘ευαίσθητες’ επιφανείες. Η πιθανότητα νιφαδων και εντός της πόλης της Αθήνας κατά διαστήματα είναι αρκετά μεγάλη κυρίως προς την αλλαγή της ημέρας.Στα υπόλοιπα Νότια και Ανατολικά τμήματα εναλλαγή χιονόνερου-νιφάδων αργά την νύχτα.

Άνεμοι γενικά από Βόρειο Βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5bf , ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης θα φτάσει τους 8c βαθμούς.

Δευτέρα 15/2

Γενικευμένη κακοκαιρία στον νομό και δεδομένου της ραγδαίας πλέον πτώσης της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις θα επιρρεάζουν και το κέντρο της πόλης με χιονοστρώσεις σε ‘ευαίσθητες’ επιφανείες όπως ιχ, σκεπές κτλ. Λιγότερα αρχικά τα φαινόμενα στα ποιο Νότια τμήματα με εναλλαγές χιονιού -χιονόνερου όπου γρήγορα και εκεί θα γυρίσουν σε ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις. Εξυπακούεται όσο Βορειότερα της πόλης τόσο πιο έντονα τα φαινόμενα με κατά τόπους(Βόρεια προάστια) αξιόλογες χιονοστρώσεις. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων προς το απόγευμα με εκ νέου επιδείνωση από αργά το βράδυ της Δευτέρας.Οι άνεμοι Βόρειοανατολικοί έως τα 7bf και τοπικά στα Ανατολικά 8bf μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κεντο6της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 2c βαθμούς.

Η Τρίτη 16/2 με τα τωρινά δεδομένα φαίνεται να είναι μια πολύ δυνατή μέρα για τον νομό με ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις έως τα Νότια παραθαλάσσια τμήματα!

Θα υπάρξει νεότερο άρθρο για την συγκεκριμένη ημέρα όπου χρίζει ιδιαίτερης προσοχής!

Περικλής Χατζημιχάλης (peris)

Total Page Visits: 5133 - Today Page Visits: 1
Spread the love