Που θα σημειωθούν χιονοπτώσεις (αρχικά) το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13-14/2/21.

Και το όνομα αυτής Μήδεια, όπως την ονόμασε το Εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών!

Μια σημαντική κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας σταδιακά μέσα στο σαββατοκύριακο με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας παγερούς βοριάδες,βροχές, χιονόνερο και βασικά ισχυρές χιονοπτώσεις!

Ας δούμε τώρα ξεχωριστά τι αναμένεται για Σάββατο και Κυριακή σε ξεχωριστές ενότητες.

            Σάββατο 13/2

Με νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Χιόνια θα ξεκινήσουν να πέφτουν σταδιακά στην δυτική Μακεδονία όπου θα αρχίσουν να εντείνονται προς τις μεσημεριανές ώρες.
Οι χιονοπτώσεις θα εξαπλωθούν και στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία αρχικά μέτριας έντασης που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και σε αυτές τις περιοχές.

ΘΡΑΚΗ : O καιρός θα ξεκινήσει καλός, μετά το μεσημέρι, επιδείνωση θα παρουσιάσει με χιονόνερο ή χιόνι που σε περιοχές πλησίον των βορείων συνόρων θα έχουν μέτρια έως ισχυρή ένταση τις απογευματινές κυρίως ώρες, ενώ αργά το βράδυ αναμένεται χιονόπτωση έως πολύ χαμηλά ακόμα και σε παράκτιες περιοχές, ( Ροδόπη – Έβρος πιο τοπικές χιονοπτώσεις).

ΗΠΕΙΡΟΣ: Bροχές και χιονόνερο ή χιόνι από τα ημιορεινά και άνω πολύ πυκνά.
Τι βραδινές ώρες φαίνεται οι χιονοπτώσεις να λαμβάνουν χώρα και λίγο δυτικότερα όπως την πόλη των Ιωαννίνων, που ενώ θα ξεκινήσει με βροχές και αργότερα χιονόνερο αρκετά έντονο, να γυρίζει σε χιόνι και εντός της πόλης.
Στα δυτικά του διαμερίσματος βροχές ή χιονόνερο, όπως και στα νοτιοδυτικά πιο ισχυρά προς τις βραδινές ώρες.

ΙΟΝΙΟ : Βροχές και καταιγίδες ισχυρές από μεσημέρι και αργότερα κυρίως στα κεντροβόρεια του διαμερίσματος, χιόνια στα ορεινά.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Bροχές από το μεσημέρι κυρίως και αργότερα χιόνια σε ορεινά κ ημιορεινά.
Τις βραδινές ώρες φαίνεται τα χιόνια να κατέρχονται σε πεδινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας ενώ στα δυτικά θα είναι πυκνά και σταδιακά θα επεκταθούν σε όλο το γεωγραφικό διαμέρισμα κυρίως με την αλλαγή της μέρας προς Κυριακή.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ : Nεφελώδης καιρός, γρήγορες βροχές που στα δυτικά τις απογευματινές ώρες θα είναι ισχυρές, χιόνια στα ορεινά και αργότερα στα ημιορεινά.
Δεν αποκλείεται αργά το βράδυ χιόνια να αρχίσουν να πέφτουν και σε χαμηλότερες περιοχές της Ευρυτανίας της Φθιώτιδας και της Φωκίδας!

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ : Nεφελώδης καιρός, μετά το μεσημέρι βροχές που τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά ισχυρές και θα έχουν ανατολική επέκταση.
Χιόνια στα ορεινά με σταδιακή πτώση υψομέτρων χιονόπτωσης στα κεντροανατολικά και βόρεια του διαμερίσματος.

ΑΙΓΑΙΟ – ΚΡΗΤΗ : Nεφελώδης καιρός στην διάρκεια της ημέρας εκτός από το ύψος της Χίου και βορειότερα όπου θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές, αργά το βράδυ χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά.Εξαίρεση ίσως η Θάσος και η Λήμνος που βρίσκονται οριακά να αρχίσουν να έχουν χιονόνερο ή χιόνι και αργά το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές.
Στο υπόλοιπο Αιγαίο και την Κρήτη νεφώσεις με πολύ τοπικές βροχές κυρίως Κυκλάδες και Κρήτη.

ΕΥΒΟΙΑ : Bροχές μετά το μεσημέρι και χιονόνερο στα πιο βόρεια τμήματα του νησιού που αργά το βράδυ θα αρχίσουν να γίνονται χιόνι έως και τα ημιορεινά τμήματα και τοπικά.

ΑΝΕΜΟΙ:
Στο Ιονιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφό βόρειοι το βράδυ, σε βόρειο Ιόνιο με τάση ενίσχυσης στα 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Στο Αιγαίο βορειοανατολικοί στα κεντρικά και βόρεια 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση στα 7 με 8 μποφόρ, νοτιοανατολικοί στο νότιο 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε πτώση από -4 έως 17 βαθμούς,ωστόσο στην Μακεδονία βόρεια Θεσσαλία και τμήματα της Ηπείρου θα είναι πιο αισθητή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις αρχικά, γρήγορο χιονόνερο ή χιόνι προς το μεσημέρι όχι μεγάλης ένστασης. Στα δυτικά του νομού φαίνεται να εντείνονται σταδιακά προς τις βραδινές ώρες, ενώ πρός την αλλαγή της ημέρας φαίνεται να εντείνονται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Άνεμοι 4 με 5 βορείων διευθύνσεων.
Θερμοκρασία από 0 έως 2 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ : Nεφώσεις με λίγες βροχές στα δυτικά του νομού τις πρωινές ώρες με επέκταση αργότερα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο ήπιας έντασης (ποτιστικές) ίσως στα πιο βόρεια τμήματα να έχουν μέτρια ένταση.
Χιόνια στα ορεινά αργά προς τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 8 έως 11 βαθμούς.

Κυριακή 14/2

Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται από τις μεταμεσονύχτιες ώρες και έπειτα του Σαββάτου πρός Κυριακή σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Πυκνές χιονοπτώσεις πλέον θα πέσουν σε όλες τις ενότητες της Μακεδονίας, Θράκης,Θεσσαλίας Ηπείρου,βόρειας Στερεάς (βόρεια τμήματα Φωκίδας, Φθιώτιδα κ Ευρυτανία ).

ΗΠΕΙΡΟΣ : Στις δυτικές παράκτιες περιοχές αναμένεται κυρίως βροχή ή χιονόνερο, όμως προς τις βραδινές ώρες υπάρχει ενδεχόμενο χιονιού.
Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν όλη την μέρα, εκτός από περιοχές ανατολικά της Θεσσαλονίκης και την Θράκη που θα αρχίσουν σταδιακά να παρουσιάζουν ύφεση των φαινομένων.

ΙΟΝΙΟ : Bροχές ισχυρές κατά την διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή ιδίως στα κεντροβόρεια όπου θα σημειωθούν χιόνια σε ορεινά ημιορεινά και πιθανόν χαλαζοπτώσεις.
Δεν αποκλείεται το νησί της Κερκύρας να κάνει την έκπληξη και να δεί χιόνι πολύ χαμηλά έστω και για λίγο.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ : Πολύ έντονες βροχές και χιόνια στα ορεινά την νύχτα προς Κυριακή με επέκταση και πρός την κεντρική Ελλάδα.
Μετά το μεσημέρι φαίνεται τα χιόνια στα δυτικά και κεντρικά του διαμερίσματος να κατέρχονται τοπικά και σε πολύ πεδινές περιοχές μέτριας έως ισχυρής έντασης.
Στην υπόλοιπη Στερεά χιόνια σε ορεινά ημιορεινά και αργά το βράδυ σταδιακά κ σε πιο πεδινές περιοχές,εκτός της ανατολικής που τα χιόνια θα φτάσουν έως περίπου κ ημιορεινά τμήματα,όμως με σταδιακή μείωση των υψομέτρων.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ : Bροχές κατά την διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή, που στα βόρεια τμήματα θα είναι ισχυρές και πιθανόν συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις.
Χιόνια στα ορεινά πυκνά,ενώ σταδιακά τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα μειώνονται και θα χιονίσει σε όλα τα ημιορεινά κυρίως βόρειας, κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου ενώ κοντά προς την αλλαγή της ημέρας πρός Δευτέρα τα χιόνια φαίνεται να απασχολούν και πολύ πεδινές περιοχές σε κεντρική ανατολική Πελοπόννησο.

ΕΥΒΟΙΑ : Bροχές πρός το μεσημέρι δυνατές,χιόνια στα ορεινά γρήγορα στα ημιορεινά ,ενώ σταδιακά τα υψόμετρα αργά το βράδυ θα αρχίσουν να πέφτουν.

ΑΙΓΑΙΟ : Χιόνια η χιονόνερο στα βόρεια, βροχές νοτιότερα και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης προς το τέλος της ημέρας.

ΑΝΕΜΟΙ

Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 στο Ιόνιο 7 με 8 τοπικά και 9 στο βόρειο Αιγαίο από τις βραδινές ώρες.
Πιο δυτικοί νοτιοδυτικοί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Θερμοκρασία από -9 έως 16 βαθμούς.

Γιάννης Πασπαλιάρης(johnys Paspalje)

Total Page Visits: 3162 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!