Καλοκαιρινός καιρός την Τετάρτη 20/5/20 στην χώρα.Φθινόπωρο από αργά το βράδυ και από τα Βόρεια!

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός και από τα Βόρεια στην χώρα μας αύριο Τετάρτη και από αργά το βράδυ. Με Καλοκαιρινό καιρό θα ξεκινήσει η ημέρα σε όλη την επικράτεια και λίγες μόνο κατά τόπους συννεφιές κυρίως στις Κεντρικές και Βόρειες Ηπειρωτικές περιοχές.Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή αρχικά στα Βόρεια(Κεντρική Μακεδονία,περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, πιθανών και της Θράκης) με βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Αργά και στην αλλαγή της ημέρας οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν Νοτιότερα(θα ενημερωθείτε σε επόμενο δελτίο καιρού). Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά ασθενείς έως τα 3bf μποφόρ από διάφορες διευθύνσεις, ενισχυόμενοι από αργά το απόγευμα σε Νοτιάδες έως τα 5bf και τοπικά 6bf μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά επίσης ασθενείς έως τα 3bf μποφόρ από Δυτικές διευθύνσεις, ενισχυόμενοι και εκεί από το απόγευμα στα 6bf μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή(αρχικά) πτώση θα φτάσει στα Βόρεια τους 26c βαθμούς, στα υπόλοιπα Κεντρικά και Νότια τους 29c με 30c βαθμούς, ενώ στα νησιά η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27c με 28c βαθμούς.

Ακολουθούν χάρτες πρόγνωσης υετού, μέγιστων θερμοκρασιών και έντασης-διεύθυνσης ανέμων.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας στο Facebook ρωτώντας μας καθημερινά για τον καιρό της περιοχής σας όπως και να μας δίνετε τις χρήσιμες καιρικές σας αναφορές,στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Χάρτης υετού 24ώρου 20/5
Χάρτης μέγιστων θερμοκρασιών 20/5
Χάρτης έντασης-διεύθυνσης ανέμων 20/5
Total Page Visits: 3276 - Today Page Visits: 3
Spread the love