Ραγδαία μεταβολή του καιρού.Βροχές-ισχυρές καταιγίδες. Πρόγνωση καιρού Πέμπτη 21/5/20.

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη στην χώρα μας με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες.Τοπικά τα φαινόμενα θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις,παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει κάθετη πτώση από Βορρά προς Νότο ενώ και οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά.

Με βροχές στο Ιόνιο, την Δυτική Πελοπόννησο και την Δυτική Στερεά θα ξεκινήσει η ημέρα ξημερώματα Πέμπτης. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με κατά τόπους συννεφιές κυρίως στα Βόρεια.Μέσα στην ημέρα οι συννεφιές θα πυκνώσουν αρκετά σε περιοχές της Ηπείρου, Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας δίνοντας βροχές. Προς τις Μεσημβρινές ώρες οι βροχές θα επεκταθούν και στην Ανατολική Μακεδονία, Θεσσαλία και περιοχές της Κεντρικής Στερεάς καθώς και Κεντρικής-Βόρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα θα σημειώνονται και καταιγίδες κατά τόπους πολύ ισχυρές. Προς το απόγευμα οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν περαιτέρω στις περιοχές της Χαλκιδικής, Ανατολικής Θεσσαλίας, Ηπείρου, Σποράδων ενώ βροχές-καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και στην Εύβοια, Βόρειο Αιγαίο και περιοχές της Ανατολικής Στερεάς.Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις περισσότερες περιοχές έως το τέλος της ημέρας. Ανεπηρέαστες φαίνεται να μένουν από την μεταβολή του καιρού(Πέμπτη) οι περιοχές των Κυκλάδων, Δωδεκανήσων ενώ στην Κρήτη λίγα τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ και κυρίως στα Δυτικά τμήματα του νησιού.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις έως τα 3bf μποφόρ, από το μεσημέρι και μετά Βορειονατολικοί έως τα 7bf και τοπικά 8bf μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν Δυτικοί Νοτιοδυτικοί έως τα 6bf και τοπικά 7bf μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά Δυτικοί ασθενείς έως τα 2bf με 3bf μποφόρ, από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν έως τα 6bf μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε κάθετη πτώση θα φτάσει στα Βόρεια τους 19c βαθμούς, στα υπόλοιπα Κεντρικά και Νότια τους 25c βαθμούς ενώ στα νησιά η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 22c με 23c βαθμούς.

Αττική:

Αρχικά καλός καιρός με λίγες κατά τόπους συννεφιές. Από το μεσημέρι και μετά οι συννεφιές θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια του νομού. Από το απόγευμα οι βροχές θα επεκταθούν πιο Ανατολικά ενώ θα εκδηλωθεί και καταιγίδα κυρίως στα Βορειότερα τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 25c βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:

Βροχές οι οποίες θα ενταθούν τις μεσημβρινές ώρες σημαντικά. Ισχυρές καταιγίδες το απόγευμα στον νομό, βελτίωση από αργά το βράδυ.Η θερμοκρασία έως τους 17c βαθμούς.

Ακολουθούν χάρτες πρόγνωσης υετού(24ώρου), μέγιστων θερμοκρασιών καθώς και έντασης-διεύθυνσης ανέμων.

Χάρτης υετού 24ώρου 21/5
Χάρτης μέγιστων θερμοκρασιών 21/5
Χάρτης έντασης-διεύθυνσης ανέμων 21/5
Total Page Visits: 2538 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!