Πρόγνωση καιρού Ελλάδας Τρίτη 11/1/2022. Ισχυρή κακοκαιρία.

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σε όλη την χώρα, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις.

Ήδη από την νύχτα και την αλλαγή της ημέρας πρός την Τρίτη, δυνατές βροχοπτώσεις, θα αρχίσουν να απασχολούν την χώρα.
Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται σε Πελοπόννησο με μεγάλα ύψη υετού τοπικά, την Μακεδονία και την Κρήτη.
Φαινόμενα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας το ίδιο διάστημα.
Πρός τις πρώτες πρωινές ώρες σημαντική επιδείνωση και στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και την Μακεδονία, ενώ μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξει η περιοχή της Θεσσαλίας πολύ πιθανό τα φαινόμενα εκεί τοπικά να θεωρηθούν και ως ακραία.

Πρός τις προμεσημβρινές ώρες ενώ στην Πελοπόννησο θα έχουμε μια ύφεση, όπως και την περιοχή της ανατολικής Στερεάς τα φαινόμενα σε Θεσσαλία, Σποράδες, Ήπειρο, νότια τμήματα της Μακεδονίας και την περιοχή της Εύβοιας και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να είναι ισχυρά κατά περιόδους και κατά τόπους.

Από το απόγευμα οι έντονες βροχοπτώσεις θα αρχίσουν να αποφορτίζονται σταδιακά από την βόρεια Ελλάδα και να εντείνονται ή να συνεχίζονται, σε Ανατολική Θεσσαλία, Κεντρική – Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στο Ιόνιο θα υπάρχει ύφεση.

Μεγάλη προσοχή σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες αύριο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, πιθανά προβλήματα, είναι δυνατό να συμβούν.
Αν χρωματίσουμε περιοχές, αυτές θα ήταν, πέρα από όσα έχουμε ήδη αναφέρει,η Πελοπόννησος η Στερεά, η Θεσσαλία και η Εύβοια, όπως και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πολύ πυκνές και έντονες χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά της χώρας, ενώ σε Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Κεντρική Στερεά, Κεντρική Πελοπόννησο και Θράκη τα χιόνια θα πέφτουν σταδιακά υψόμετρα,απασχολόντας και ημιορεινές περιοχές σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Θράκη, πιθανόν και Κεντρική Στερεά να έχουν την τάση να πέσουν και δε ημιπεδινές περιοχές.

Πολύ ισχυροί οι άνεμοι από βόρειες -βοριοανατολικές διευθύνσεις έως 7-8 , στο βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως 9

Αττική βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας,πιο έντονες γύρω στις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες έως και αργά το βράδυ.
Άνεμοι νότιοι και από το μεσημέρι στροφή αυτών σε βόρειους.
Θερμοκρασία ώς 12 βαθμούς

Θεσσαλονίκη βροχές κατά διαστήματα πιο ισχυρές.
Άνεμοι βόρειοι- βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 6 βαθμούς.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 8567 - Today Page Visits: 5
Spread the love