Πρόγνωση καιρού Τετάρτη 12/1/2022. Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην χώρα.

Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας στην χώρα μας και αύριο Τετάρτη, κατά τόπους ισχυρές βροχές, χιονόνερο και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά και χαμηλές ημιορεινές περιοχές.

Βροχές στην διάρκεια της νύχτας, εκτός των νησιών του Ιονίου που θα είναι καλύτερος ο καιρός και των πολύ δυτικών τμημάτων της Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Στα υπόλοιπα βροχή ή χιονόνερο, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά (περιοχές Ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας Ανατολικής και Κεντρικής Στερεάς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη) κατά περιόδους ισχυρά.
Χιόνια πυκνά σε ορεινά ημιορεινά και στην Μακεδονία (Δυτική – Κεντρική) την Θράκη, την Ήπειρο, την Θεσσαλία (κυρίως της Δυτικής), της Κεντρικής Στερεάς και της Κεντρικής Πελοποννήσου, θα έχουν τάση να αγγίζουν και πεδινά τμήματα.

Στο ίδιο μοτίβο ο καιρός και τις ώρες από το πρωί έως το μεσημέρι, όπου σταδιακά τα φαινόμενα στην Βόρεια Ελλάδα θα αρχίσουν να έχουν ύφεση και θα είναι πιο τοπικά και παροδικά.

Μετά το μεσημέρι και έως τις βραδινές ώρες, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται σε περιοχές της Θεσσαλίας και νοτιότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Θεσσαλονίκη χιονόνερο ή χιόνι.
Φαίνεται πως και η πόλη θα δεχθεί για πολύ λίγο χιόνι ή πολύ οριακά στο να συμβεί αυτό, ωστόσο από το μεσημέρι θα υπάρξει σημαντική βελτίωση.
Θερμοκρασία έως 4 βαθμούς.
Άνεμοι βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι έως 4 μποφόρ

Αττική χιονόνερο ή βροχή και χιόνια στα ορεινά.
Στην βόρεια και την Δυτική Αττική και μέχρι τα ημιορεινά.
Θερμοκρασία έως 5 βαθμούς.
Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ.

Προσοχή στους ανέμους ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως 9 μποφόρ πιθανόν πολύ θυελλώδεις και 10 μποφόρ.
Στο Ιόνιο έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Total Page Visits: 8625 - Today Page Visits: 1
Spread the love