Πρόγνωση καιρού Κυριακή 10/10/21.Ήπιες τοπικές βροχές, επιδείνωση από αργά το βράδυ.

Νεφελώδης ο καιρός αύριο στο ξεκίνημα από τις μεταμεσονύχτιες ώρες έως και τις μεσημεριανές ώρες σε μεγάλο τμήμα της χώρας, εκτός από Κρήτη και Ανατολικό Νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα απολαμβάνουν καλύτερο καιρό και αρκετή ηλιοφάνεια.
Σε αυτές τις ώρες τοπικές βροχές αναμένονται μέτριας έντασης , σε Κεντρική Δυτική Μακεδονία, Επτάνησα, Θεσσαλία Ανατολική Στερεά και Εύβοια, και τέλος Δυτικά Νοτιοδυτικά παράκτια Πελοποννήσου.
Όσο βαδίζουμε πρός το μεσημέρι, γρήγορα οι βροχές σε Δυτική Πελοπόννησο (Ηλεία, Αχαΐα και Μεσσηνία) θα γίνουν περισσότερες και σε νοτιοδυτική κυρίως Πελοπόννησο δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες με ηλεκτρικά.
Οι βροχές αυτές σταδιακά, θα εξαπλωθούν,σε μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου αρχικά, Δυτική Κεντρική Στερεά και Ανατολικά παράκτια Θεσσαλίας, Επτάνησα.
Τις απογευματινές ώρες μια ύφεση των φαινομένων φαίνεται στην περιφέρεια της Πελοποννήσου και Ανατολικής Στερεάς,όχι όμως και για την Θεσσαλία που θα παρατηρηθεί μια έξαρση (Πιερία, Λάρισα, Μαγνησία)

Τέλος αργά τις βραδινές ώρες, νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και από τα Δυτικά Νοτιοδυτικά, με εξαιρετικά έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με τα ώς τώρα στοιχεία μας, στην Δυτική Πελοπόννησο, και Δυτική Στερεά με βορειοανατολική επέκταση!

Αττική καλό το ξεκίνημα της ημέρας.
Από το μεσημέρι ωστόσο, λίγες τοπικές βροχές αναμένονται στα Δυτικά του νομού, που αργότερα, θα επηρεάσουν το σύνολο του νομού (ίσως τα νοτιότερα και νοτιοανατολικά του νομού με μικρότερη πιθανότητα επαλήθευσης).Από αργά το απόγευμα ύφεση των φαινομένων και μόνο τοπικές συννεφιές.
Άνεμοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως 4 μποφόρ.
Από το μεσημέρι και αργότερα διαφορών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία έως 20° βαθμούς.

Θεσσαλονίκη ασθενείς τοπικές βροχές στην αρχή της ημέρας.
Λίγο περισσότερες αυτές τις προμεσημβρινές ώρες σε Δυτικά και Βόρεια τμήματα του νομού.
Μικρή ύφεση τις απογευματινές ώρες και νέες βροχές τις βραδινές αργά ώρες, περισσότερες γύρω από τον κόλπο του Θερμαϊκού.
Άνεμοι Ανατολικοί έως 4 μποφόρ, στά ανοιχτά του Θερμαϊκού πιο ενισχυμένοι 5 με 6 και πρός την περιοχή της Χαλκιδικής 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 15° βαθμούς.

Άνεμοι στο Ιόνιο νοτίων διευθύνσεων 5 μποφόρ, στο Αιγαίο με την ίδια περίπου ένταση και μόνο στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ.

Βροχερή και η νέα εβδομάδα με αρκετά φαινόμενα.
Που θα βρέξει και πόσο θα το δούμε σε επόμενη ενημέρωση-άρθρο.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Total Page Visits: 4348 - Today Page Visits: 1
Spread the love