Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας και το Σάββατο 9/10/21.

Παραμένει ο άστατος βροχερός καιρός και το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, ενώ δεν θα λείψουν και οι έντονες κατά τόπους καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά με βροχές θα ξεκινήσει η ημέρα κατά τόπους έντονες στην Θεσσαλία(κυρίως ανατολική), στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Στερεά, στο Ιόνιο καθώς και τμήματα της δυτικής Στερεάς και δυτικής Πελοποννήσου. Στα υπόλοιπα τμήματα γενικά άστατος καιρός με αρκετή κατά τόπους συννεφιά και λίγα τοπικά φαινόμενα.

Αργότερα μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στην ανατολική Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Ο καιρός θα παραμείνει βροχερός στις προαναφερθήσες περιοχές σχεδόν καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Καλύτερος ο καιρός στα νησιά του Αιγαίου, της Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με μικρή μόνο πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών αργά το απόγευμα σε περιοχές της δυτικής Κρήτης, των βορείων Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου.

Αττική :

Αυξημένη συννεφιά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών κατά βάση βροχών.

Θεσσαλονίκη :

Αυξημένη συννεφιά καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας με κατά τόπους βροχές, πιο έντονες στα νότια τμήματα του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως τα 7bf μποφόρ τοπικά, ενώ στο νότιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως τα 5bf μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιάδες έως τα 5bf και τοπικά 6bf μποφόρ.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13c με 14c βαθμούς, στα υπόλοιπα κεντρικά τους 21c με 22c βαθμούς ενώ στα νησιά η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 25c βαθμούς.

Ακολουθούν χάρτες πρόγνωσης υετού 24ώρου, έντασης και διεύθυνσης ανέμων και μέγιστων θερμοκρασιών.

Περικλής Χατζημιχάλης(peris Chatzimichalis).

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Total Page Visits: 4004 - Today Page Visits: 1
Spread the love