Πρόγνωση καιρού Πέμπτη-Παρασκευή 25-26/11/21 Νέος γύρος ισχυρών βροχοπτώσεων.

Για την ημέρα της Πέμπτης, δεν υπάρχουν πολλά να γράψουμε.
Με λίγα λόγια καλές καιρικές συνθήκες στην χώρα μας.
Μόνο από αργά το μεσημέρι τοπικές βροχές θα αρχίσουν να επισκέπτονται τα νησιά του Ιονίου πελάγους.
Άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ με εξασθένηση.
Νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 5 με 6 με περεταίρω ενίσχυση πρός το απόγευμα και έπειτα στα 6 με 7 στα ανοιχτά του πελάγους και 8 μποφόρ.

Για την ημέρα της Παρασκευής τώρα τα πράγματα αλλάζουν με θεαματικό τρόπο.

Χαμηλό με κέντρο στον κόλπο της Γένοβας με μέτωπο κακοκαιρίας θα μας αγγίξει με την αλλαγή της ημέρας πρός Παρασκευή και από τα Δυτικά,με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και ισχυρούς νοτιάδες.
Στο διάστημα αυτό μέχρι και τις πρωινές ώρες μεγάλη προσοχή στο Κέντρο-Βόρειο Ιόνιο και γρήγορα και την Ήπειρο και την Δυτική Στερεά.
Στις υπόλοιπες περιοχές εκτός της Θράκης των νησιών του Αιγαίου και την Κρήτη, σταδιακά βροχές μέτριας έντασης.
Λίγο χιονόνερο η χιόνια θα αρχίσουν να πέφτουν στα ορεινά ψηλά της Φλώρινας, Καστοριάς και των Ιωαννίνων πολύ οριακά.

Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση.
Αρκετό νερό φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία να πέφτει σε πολλές περιοχές όπως την Ήπειρο τα Νοτιότερα τμήματα κυρίως της Μακεδονίας, την Θεσσαλία, την Κεντρική και αργότερα και την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) ,όπως επίσης και την Πελοπόννησο με έμφαση την Βόρεια και την Εύβοια.

Από το μεσημέρι περίπου και αργότερα καθώς το μέτωπο της κακοκαιρίας δείχνει να έχει γρήγορη κίνηση από Δυτικά πρός Ανατολικά/Βορειοανατολικά, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται από την Ανατολική Στερεά (και την Αττική ) και πρός Βορειοανατολικά, μέσα στο Βόρειο Αιγαίο δηλαδή και την Θράκη και θα είναι ισχυρά.
Στις υπόλοιπες περιοχές εκτός των Δωδεκανήσων σποραδικές βροχές με φθίνουσα τάση.

Άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο γρήγορα δυτικοί έως 6 μποφόρ.
Νοτιάδες στο Αιγαίο που στα Ανατολικά πρόσκαιρα θα αγγίξουν και τα 8.
Θερμοκρασία 7 έως 10 στα Βόρεια, έως 20 βαθμούς Κελσίου στα Κεντρικά και Νότια τμήματα της χώρας.

Τώρα για το επόμενο διάστημα όπως σε προηγούμενο άρθρο έχουμε γράψει, οι ενδείξεις συνεχίζουν να είναι χειμωνιάτικες και ιδίως από το διάστημα 29/11 έως και περί το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου.
Πολύ ισχυρός αυλώνας της στάθμης των 500 hpa και των 850 hpa, ανώτερης και μέσης ατμόσφαιρας θα “κυριεύσει” μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου και φαίνεται αυτή να βρίσκει δίοδο και στην Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας με αρκετό κρύο, βροχές και χιόνια, με την Δυτική-Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο να φλερτάρουν για χιόνια σε ορεινά ημιορεινά ενώ αναμένονται χιόνια και στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας.

Το τελευταίο μέρος του άρθρου, τονίζεται πώς είναι καθαρά προσέγγιση και όχι πρόγνωση, καθώς πρόγνωση πέρα των δύο ημερών πολλές αλλαγές μπορεί να συμβούν.

Χειμώνας πρό των πυλών λοιπόν και πολλά νερά την ημέρα της Παρασκευής 26/11 και διαδοχικές διαταραχές στην χώρα μας, με βροχές τις οποίες θα δούμε σε επόμενο άρθρο -ενημέρωση.
Μείνετε μαζί μας.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Total Page Visits: 4764 - Today Page Visits: 1
Spread the love