Σημαντική επιδείνωση του καιρού. Πρόγνωση-εκτίμηση για Τετάρτη 24/11/21.

Έντονες κατά τόπους βροχές θα έχουμε για αύριο στην χώρα μας με έμφαση τα Ανατολικά Ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Κεντρικού-Νοτίου Αιγαίου.

Αιτία χαμηλό βαρομετρικό στην Νότια Ιταλία με μέτωπο που θα συνδυαστεί με ισχυρό βορειοανατολικό ρεύμα, δημιουργώντας ισχυρές συγκλίσεις στις προαναφερόμενες περιοχές.

Έτσι λοιπόν βροχές αναμένονται μέσα στην νύχτα σε μεγάλο τμήμα του ηπειρωτικού κορμού, με λιγότερα όμως στην Δυτική Ελλάδα που θα έχουν πτωτική τάση και καλύτερο καιρό, εν αντιθέσει με τα Ανατολικά και Βόρεια καθώς και των νησιών του Κεντρικού – Ανατολικού Αιγαίου, που θα έχουμε αρκετά και ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα πιθανότατα με συνοδεία ισχυρών ανέμων και τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Λίγο μετά το μεσημέρι και κυρίως αργά τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα σποραδικές βροχές πιθανότητα και λίγες καταιγίδες σε Νότιο Ιόνιο και Δωδεκάνησα.
Η Κρήτη λίγο θα επηρεαστεί με καιρό Βορείου ρεύματος από το μεσημέρι και αργότερα μέχρι τις βραδινές ώρες με βελτίωση και εκεί.
Η Θράκη μάλλον η λιγότερο ευνοημένη περιοχή δεν φαίνεται να επηρεάζεται ή θα επηρεαστεί ελάχιστα λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που θα λειτουργούν ως νεφοδιώκτες.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε περιοχές με κίνδυνο λόγω έντασης αναμενόμενης βροχής πώς είναι οι περιοχές της Ανατολικής-Βορειοανατολικής Πελοποννήσου,η Ατικοβοιωτία (Αττική κυρίως τα πιο βορειοανατολικά τμήματα), η Εύβοια που θα έχει και μια επιμονή όπως φαίνεται για ισχυρές βροχές, η Θεσσαλία(όπου τα Ανατολικά παράκτια θα είναι δυνατότερα από τα υπόλοιπα),αρκετές βροχές και στην Μακεδονία μας, με κατά περιόδους δυνατά περάσματα βροχών, με την Πιερία στο επίκεντρο πιθανό οριακά και τα Νότια τμήματα της Θεσσαλονίκης και Δυτικά της Χαλκιδικής.

Άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως αρκετά ενισχυμένοι στα 6 με 7 πιθανότητα για λίγο και 8 μποφόρ στο Θρακικό.

Θερμοκρασία 9 με 10 βαθμούς στα Βόρεια, 18 με 19 στα Νότια.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας Facebook στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share_group_link

Total Page Visits: 6242 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!