Πρόγνωση καιρού Τετάρτη 8/12/21.Καιρική προσέγγιση επόμενων ημερών.

Για αύριο Τετάρτη, καθώς το σύστημα που μας απασχόλησε την Τρίτη, απομακρύνεται ανατολικά – βορειοανατολικά, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακά βελτίωση από Δυτικά προς τα Ανατολικά.

Βροχές ήπιου χαρακτήρα κυρίως σε Θράκη,Χαλκιδική, Κεντρική Ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, την Πελοπόννησο κυρίως τα Βόρεια τμήματα της, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θράκης της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου και τα πολύ ψηλά των δύο μεγάλων βουνών της Κρήτης.
Τα φαινόμενα θα αρχίσουν από το μεσημέρι να περιορίζονται όλο και πιο ανατολικά – νοτιοανατολικά μέχρι να σταματήσουν τελείως.

Άνεμοι βορριοδυτικοι στην αρχή της ημέρας έως 7 και τοπικά στο Ιόνιο και την Δυτική Κρήτη 8 μποφόρ.
Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε νοτιοδυτικούς και να εξασθενούν στα 5 με 6 μποφόρ.

Πολύ ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα με αρκετά συστήματα, να μας προσεγγίζουν από Δυτικά και τα Βορειοδυτικά με αρκετές και πλούσιες βροχές και χιόνια στα Βόρεια και Κεντρικά ορεινά.
Αιτία γιαυτό ένα μπλοκ υψηλής πίεσης το οποίο θα κινηθεί από την Δυτική Σκανδιναβία αργά πρός την περιοχή της Ρωσίας, και ευνοεί αυτή την κυκλοφορία μέχρι και τις 12 -13 του μηνός.
Σταδιακά από τις 12 του μήνα και καθώς οι υψηλές πιέσεις στην Ρωσία φαίνεται να ενισχύονται περί των 1040 mbr, και συνδυαζόμενες με τις υψηλές πιέσεις που θα καταλάβουν την Δυτική πλευρά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, θα έχουμε ένα μικρό διάστημα σχετικής καλοκαιρίας, με καιρό Βορείου ρεύματος,μέχρι και τις 18 περίπου του μήνα, όμως κάτι φαίνεται να μαγειρεύεται στην καιρική κουζίνα για το διάστημα μετά από τις 20.
Ένας πυρήνας ψύχους στην περιοχή της Ουκρανίας φαίνεται να γεννάται και να μας προσεγγίζει από τα Βορειοανατολικά.
Το πόσο θα επηρεαστούμε θα το δούμε προσεχώς, διότι μεγάλη είναι η πιθανότητα εκείνο το διάστημα να έχουμε την πρώτη δυνατή, επίσημη θα λέγαμε χειμερινή επίθεση με χιόνι σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, εφόσον το ψύχος αυτό συνδυαστεί και με τον απαραίτητο υετό.

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του άρθρου, αποτελεί προσέγγιση τάσης καιρού και όχι πρόγνωση.
Μείνετε μαζί μας για νεότερες ενημερώσεις, όποτε αυτές συμβούν.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να γίνεστε μέλη της καιρικής μας ομάδας στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Total Page Visits: 3892 - Today Page Visits: 3
Spread the love