Μακροπρόθεσμη πρόβλεψη μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2022, ο χειμώνας θα επιστρέψει στην Ευρώπη γύρω στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κυρίως στην κεντρική ,νότια και ανατολική Ευρώπη.

Παραμένουν οι ενδείξεις για κρύα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά του 2022 κυρίως για την ηπειρωτική Ευρώπη και το ανατολικό -νοτιοανατολικό κομμάτι της περιλαμβάνοντας τμήματα της Ασίας και της Αφρικής.
Παράλληλα ενώ τα Βρετανικά νησιά , η Σκανδιναβία η Δυτική Ευρώπη και η Ιβηρική θα πρέπει να έχουν πιο ήπιες θερμοκρασίες , τα υπόλοιπα τμήματα της Ευρώπης όπως η Κεντρική η Ανατολική τα Βαλκάνια και το ανατολικό κομμάτι της Μεσογείου θα πρέπει να ετοιμάζεται για έναν πιο έντονο χειμώνα .
Αυτό θα προκληθεί λόγω ενός ρεύματος αέρα που θα ευνοήσει την περιοχή της Ευρασίας παράλληλα με τον εξαιρετικό παγωμένο αέρα που θα βρίσκεται πάνω από την Γροιλανδία τις τελευταίες μέρες του χρόνου και με ένα πιθανό ξέσπασμα τον Ιανουάριο του 2022.
Για την ηπειρωτική περιοχή της Ευρώπης καθώς και για μεγάλα κομμάτια της Μεσογείου (εξαιρουμένης της Ιβηρικής) προβλέπονται ακόμα και θερμοκρασίες την περίοδο των γιορτών ακόμα και -30oc ( μιλώντας για υψόμετρα 2000 μέτρων )και με μεγάλες πιθανότητες για χιόνια στην ηπειρωτική και Ανατολική Ευρώπη καθώς και στην Βαλκανική .
Πολύ κρύο επίσης θα επικρατεί στην Τουρκία την βορειοανατολική Αφρική και στις βορειότερες περιοχές της Μέσης Ανατολής .
Πηγή:mk weather
Μετάφραση: Δημήτρης Ιωαννίδης(Dimitris Ioannidis).

8
Total Page Visits: 8170 - Today Page Visits: 2
Spread the love