Πρόγνωση καιρού της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου. Αλλαγή του καιρικού σκηνικού και νοτιάδες.

Χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας στην Αδριατική, κινούμενο νότια – νοτιοανατολικά πρός την περιοχή μας με ψυχρή μετωπική επιφάνεια που ηγείται της κύριας διαταραχής, θα φέρει πολλές βροχές κατά τόπους,καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά ημιορεινά της Βόρειας και Κεντρικής και της ορεινής Νότιας χώρας.Στην περιοχή της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και τμημάτων της Θράκης τα χιόνια θα απασχολήσουν και χαμηλότερα υψόμετρα.

Από την νύχτα και όσο βαδίζουμε πρός τις πρωινές ώρες, οι βροχές που θα εξελίσσονται κυρίως μέσα στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και πολύ τοπικότερα των δυτικών ακτογραμμών, από Ήπειρο έως Νότια Πελοπόννησο, θα έχουν την τάση να γίνονται περισσότερες, να απασχολούν μεγαλύτερα τμήματα και να επεκτείνονται πρός τα Ανατολικά.Έτσι έως το ξημέρωμα πολλές βροχές θα εκδηλώνονται σε όλο το Ιόνιο όπου στο βόρειο τμήμα του θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, την Ήπειρο,την Δυτική και μέρους της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας εκτός πολύ ανατολικών περιοχών της, την Στερεά Ελλάδα εκτός της Ανατολικής, της Πελοποννήσου εκτός των ανατολικών τμημάτων της και τοπικά τα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου,τμημάτων της Δυτικής και νότιας Κρήτης, επίσης με τοπικά φαινόμενα,και της Θράκης που τις πρωινές ώρες θα έχουν τάση να εντείνονται με ισχυρή ένταση ενδεχομένως και με την εκδήλωση καταιγίδων.

Έτσι θα εξελιχθεί ο καιρός και στις ίδιες περιοχές που έχουν ήδη αναφερθεί με μικρές καιρικές ανάπαυλες στα Ανατολικά ηπειρωτικά από Θεσσαλία και νοτιότερα, θα μπει όμως γερά αυτές τις ώρες στον χορό της κακοκαιρίας το ανατολικό Αιγαίοόπου θα εκδηλώνονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Σταδιακά από νωρίς το απόγευμα και από τα Δυτικά πρός τα Ανατολικά, νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με έμφαση το Ιόνιο την Δυτική Στερεά, πιθανόν και των ακτογραμμπών της Ηπείρου, την Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και τα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου.

Άνεμοι, νοτιάδες στα πελάγη που θα αγγίζουν τα 7 τοπικά 8 μποφόρ, ενώ προσοχή χρειάζεται από πλευράς ανέμων και στα ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής και Νότιας χώρας. Θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς.

Αττική άστατος καιρός με λίγες τοπικές βροχές στα νοτιοανατολικά του νομού. Από νωρίς το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα καταστεί βαρύτερος Μ βροχές που όσο βαδίζουμε πρός το βράδυ θα γίνονται περισσότερες,ενώ θα έχει περάσματα από τοπικές καταιγίδες, από τα δυτικά πρός τα βορειοανατολικά του νομού.Άνεμοι νότιοι 5 με 6 μποφόρ,στα νοτιοανατολικά έως 7. Θερμοκρασία έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη, νεφελώδης στο σύνολο της ημέρας στην συμπρωτεύουσα, με ελάχιστες πιθανότητες για πολύ ισχνά τοπικά φαινόμενα. Αυξημένη ωστόσο η εμφάνιση βροχής ασθενούς έως μέτριας έντασης στις απογευματινές αργά ώρες.Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, από το μεσημέρι και έπειτα Βαρδάρης έως 4 μποφόρ.Θερμοκρασία έως 7 βαθμούς.

Μεγάλη προσοχή εκτός των ανέμων που αναφέρθηκαν, συνίσταται προσοχή και στο θέμα τοπικών πλημμυρικών φαινομένων, τόσο από την ένταση (κυρίως Δυτική και Νότια) όσο και από το απότομο λιώσιμο όγκου χιονιού, των προηγούμενων ημερών.

Με εκτίμηση Γιάννης Πασπαλιάρης ( John Paspalje )

Total Page Visits: 3661 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!