Πρόγνωση καιρού Τρίτη 23/3/21.Αρκετές βροχές, χιόνια στα Ορεινά.


Χαμηλό με κέντρο 996mb νότια της Κρήτης θα κινηθεί αργά ανατολικά, έτσι θα δώσει σημαντική επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας με αρκετές βροχές κατά τόπους έντονες, καθώς και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά Μακεδονίας, Ηπείρου, κεντρικής Στερεάς,κεντροβόρειας Πελοποννήσου και σε περιοχές της Θράκης πλησίον των συνόρων με την Βουλγαρία.
Με πυκνή συννεφιά θα ξεκινήσει η μέρα.
Βροχές την διάρκεια της νύχτας και χιονοπτώσεις θα δεχτούν η ανατολική κυρίως Μακεδονία και η Θράκη,τα νησιά του Θρακικού πελάγους,τα νησιά του ανατολικού κεντρικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα,πιθανόν στα νότια των Δωδεκανήσων και το Καστελόριζο να εκδηλωθούν και καταιγίδες,στα υπόλοιπα λίγες τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.
Από τις προμεσημβρινές ώρες και έπειτα, ενώ ο καιρός στην Θράκη θα αρχίσει να παρουσιάζει ύφεση, όπως και στα νησιά του Θρακικού με πιο τοπικά φαινόμενα,επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα πλήν του Ιονίου που δεν δείχνει να επηρεάζεται σημαντικά.
Στην φάση αυτή, μέσα στην ίδια ημέρα της Τρίτης,βροχές τοπικά έντονες θα δεχτούν η Πελοπόννησος,που στα πολύ δυτικά και νότια θα έχουν και καταιγίδες.
Η Θεσσαλία,με πιο έντονα φαινόμενα στα πιο νότια του διαμερίσματος και στην συνέχεια τα ανατολικά.
Η Στερεά,συμπεριλαμβανομένου και της Αττικής.
Η Εύβοια επίσης,καθώς και η Κρήτη που πρός τις βραδινές ώρες θα έχουν ιδιαίτερη ένταση,όπως επίσης και ισχυρές καταιγίδες.
Αρκετές βροχές και στην Ήπειρο ωστόσο ήπιου χαρακτήρα που μόνο πρός τα δυτικά παράκτια είναι λίγο περισσότερες.
Κατά περιόδους φαίνονται να εκδηλώνονται φαινόμενα στην Μακεδονία χωρίς ιδιαίτερη ωστόσο δυναμική.
Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί,στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ,στο Αιγαίο ωστόσο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7 με 8 στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και 9 μποφόρ,από αργά το μεσημέρι και στο νότιο ενίσχυση.
Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: βροχές και χιόνια στα ορεινά ημιορεινά,πιθανόν στην πόλη για λίγο να υπάρξει εναλλαγή από χιονόνερο σε χιόνι.
Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 3 έως 7 βαθμούς.

Αττική: νεφώσεις με βροχές στα βόρεια περισσότερες από τις προμεσημβρινές ώρες,πιο ήπιες στον υπόλοιπο νομό, το μεσημέρι ωστόσο φαίνεται μια γενίκευση και στην υπόλοιπη Αττική.
Από το απόγευμα σταδιακά θα αρχίσει σχετική ύφεση.
Χιόνια στην Πάρνηθα.
Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6,ενίσχυση θα παρουσιάσουν αργότερα στα ανατολικά και νότια στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς.

Γιάννης Πασπαλιάρης (Johnys Paspalje)

Total Page Visits: 2162 - Today Page Visits: 3
Spread the love