Βροχερός καιρός την Κυριακή 21/3/21 σε αρκετές περιοχές.

Χαμηλό 997mb,από την περιοχή της Σύρτης,θα κινηθεί γρήγορα βόρεια βορειοανατολικά, πρός την χώρα μας, προσεγγίζοντας μας από τα δυτικά νοτιοδυτικά.
Ισχυρές συγκλίσεις θα δημιουργήσει κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας,με έμφαση από την βόρεια κυρίως Στερεά και βορειότερα.
Με νεφώσεις θα ξεκινήσει η μέρα σε μεγάλο τμήμα της χώρας.
Στα νησιά του κεντρονότιου Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν προβλέπονται βροχές,ίσως μικρή εξαίρεση τα βόρεια των Δωδεκανήσων με πολύ τοπικές και ασθενείς βροχές με μικρή διάρκεια και γρήγορα βελτίωση.
Λίγα τοπικά φαινόμενα ενδεχομένως εκδηλωθούν σε κεντροβόρεια Πελοπόννησο, άνεφ ιδιαίτερης σημασίας.
Και πάμε τώρα να δούμε τι θα συμβεί σε, Στερεά,Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.
Σε αυτές τις περιοχές θα επικρατήσει πολύ άσχημος καιρός με έντονες βροχές.
Στην Στερεά κυρίως τα δυτικά βορειοδυτικά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και στην συνέχεια αισθητή βελτίωση ώς πρός τα φαινόμενα.
Πολύ έντονα φαινόμενα σε Ήπειρο μέσα στην νύχτα και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες,όπως και την Θεσσαλία μέχρι τουλάχιστον το μεσημέρι της Κυριακής και ύφεση αργότερα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα φαινόμενα θα σταματήσουν, αλλά θα γίνουν πιο ήπια και πιο τοπικά μέχρι το τέλος της ημέρας.
Στην Μακεδονία ,έντονα φαινόμενα φαίνεται να δέχεται η δυτική Μακεδονία και στην συνέχεια επέκταση αυτών πρός τα ανατολικά του διαμερίσματος όχι όμως με την ίδια ένταση όπως στην δυτική και κεντρική.
Αργά το μεσημέρι σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση.
Στην Χαλκιδική λίγες βροχές που γύρω στο μεσημέρι θα ενταθούν στα νότια τμήματα, γρήγορη βελτίωση όμως,με πιο ήπια φαινόμενα ως το τέλος της ημέρας.
Στην Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα πιο ανατολικά και αργότερα μια επέκταση των φαινομένων, που θα ενταθούν κυρίως στα ανατολικά του διαμερίσματος.
Τέλος για τα νησιά του βορείου Αιγαίου βροχές που το μεσημέρι θα ενταθούν πρόσκαιρα με σταδιακή ύφεση από αργά το μεσημέρι.
Στην Εύβοια κυρίως νεφώσεις με πολύ μικρό το ενδεχόμενο για μικρής διάρκειας τοπικών βροχών χωρίς ιδιαίτερη σημασία.
Προσοχή στην Κέρκυρα, καθώς φαίνεται πως τις βραδινές ώρες ενδέχεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες αρκετά ισχυρές που πιθανόν να επηρεάσουν και τα δυτικά παράκτια της Ηπείρου.
Άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο 6 με 7,νοτιοανατολικοί στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 5 με 6 στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ.
Στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 αργότερα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 1 ως 19 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:συννεφιά με βροχές που μέχρι το μεσημέρι θα ενταθούν και αργότερα τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν ύφεση.
Άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 5 έως 7 βαθμούς.

Αττική: συννεφιά που θα πυκνώσει και ενδέχεται να δώσει ασθενείς βροχές στα πιο δυτικά του νομού, περίπου από το ύψος του Ασπροπύργου και δυτικότερα άνευ ιδιαίτερης σημασίας.
Άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με μποφόρ.
Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.
Υποσημείωση τα χιόνια φαίνεται να απασχολούν κυρίως τα κεντροβόρεια ορεινά τμήματα, με εξαίρεση την Μακεδονία που πρόσκαιρα θα κατέβουν λίγο χαμηλότερα, αλλά θα είναι πυκνά.

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje)

Total Page Visits: 3084 - Today Page Visits: 1
Spread the love