Ραγδαία μεταβολή του καιρού από τα Νοτιοδυτικά. Πρόγνωση καιρού Ελλάδος(+χάρτες). Πρόγνωση καιρού Πέμπτη 17/9/20.

Το πρώτο αμιγώς Φθινοπωρινό χαμηλό θα προσεγγίσει την χώρα μας από την Πέμπτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, καταιγίδες καθώς και τους θυελλώδης ανέμους.

Ακόμη δεν έχει ξακαθαρίσει η ακριβής τροχιά του χαμηλού αυτού, όπως και αν θα αναβαθμιστεί σε Μεσογειακό Κυκλώνα(Medicane) όπου και θα αποκτήσει ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά με κίνδυνο σοβαρών προβλημάτων σε αρκετές περιοχές.

Χάρτης αποτύπωσης θέσης του χαμηλού(L)

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στην κατεύθυνση το χαμηλό να περάσει πάνω από την περιοχή της Πελοποννήσου ή και λίγο Νοτιότερα προκαλώντας ραγδαία μεταβολή του καιρού κυρίως στα Νοτιότερα Τμήματα της χώρας.

Υπάρχουν και σενάρια το χαμηλό να ανέλθει Βορειότερα και να επιρρεάσει σφοδρά και περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι ο κύριος όγκος της κακοκαιρίας αναμένεται την Παρασκευή 18/9/20, όπου και θα υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης και μέσα από την καιρική μας ομάδα στο Facebook όπου μπορείτε να γίνεστε μέλη.

https://www.facebook.com/groups/131248040584560/?ref=share

Ας δούμε πιο αναλυτικά το πως θα εξελιχθεί ο καιρός στην χώρα την Πέμπτη 17/9.

Με αίθριο αρχικά καιρό θα ξεκινήσει η ημέρα στην χώρα και λίγες κατά τόπους συννεφιές κυρίως σε Ηπειρωτικές περιοχές.Σταδιακά νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο όπως και την Δυτική Πελοπόννησο καθιστώντας τον καιρό των περιοχών αυτών αρχικά άστατο-βροχερό, ενώ αργότερα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και ισχυρές βροχές-καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται σημαντικά.

Προς τις Μεσημβρινές ώρες βροχές-καταιγίδες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και σε περιοχές της Κεντρικής Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς και Ηπείρου(πιο τοπικά φαινόμενα), κατά τόπους ισχυρές.

Η υπόλοιπη χώρα για την Πέμπτη δεν φαίνεται να επιρρεάζεται σημαντικά και ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος στις περισσότερες περιοχές.

Ακολουθεί χάρτης πρόγνωσης υετού 24ώρου, μέγιστων θερμοκρασιών και έντασης-διεύθυνσης ανέμων.

Total Page Visits: 4996 - Today Page Visits: 1
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!