Συνεχίζεται η κακοκαιρία κυρίως στην Δυτική χώρα και την Παρασκευή με ιδιαίτερη ένταση! Πρόγνωση καιρού Παρασκευή 18/9/20.

Συνεχίζεται και κορυφώνεται η κακοκαιρία στην Δυτική κυρίως Ελλάδα και την Παρασκευή με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδης ανέμους.

Πάντα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η τροχιά που θα ακολουθήσει το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που επιρρεάζει ήδη την Δυτική Ελλάδα, θα ακολουθήσει ‘προσκρούοντας’ πάνω στην Πελοπόννησο και την Δυτική Στερεά πιο Νότια κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα για την Παρασκευή ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες θα έχουν αρχικά οι περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Ιονίου, της Δυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς.

Αργότερα και μέσα στην ημέρα τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κεντρική Στερεά, Κεντρική Πελοπόννησο,Βόρεια Εύβοια, Σποράδες, Ανατολής Στερεάς και πιθανόν περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και Ηπείρου.

Φαινόμενα πιο ασθενή θα σημειωθούν επίσης στις περιοχές της Νότιας Εύβοιας, Ανατολικής Πελοποννήσου και πιθανόν Βορείων Κυκλάδων.

Αττική:Αρχικά άστατος καιρός με τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας. Προς τις Μεσημβρινές ώρες πιο κλειστός καιρός με βροχές κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια τμήματα του νομού. Πιθανότητα καταιγίδας στα Νοτιοδυτικότερα τμήματα του νομού το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη:Αίθριος καιρός αρχικά, με συννεφιές προς το απόγευμα και μικρή πιθανότητα πρόσκαρης βροχής.

Ακολουθεί χάρτης πρόγνωσης υετού 24ώρου, έντασης-διεύθυνσης ανέμων και μέγιστων θερμοκρασιών.

Χαρτης πρόγνωσης καιρού Ελλάδος 18/9/20
Total Page Visits: 2706 - Today Page Visits: 1
Spread the love