Σταδιακή επιδείνωση του καιρού την Τρίτη 22/2/22.

Μετά από ένα διάστημα σχετικής καλοκαιρίας, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας.
Χαμηλό με ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας, από την περιοχή της Βόρειας Αδριατικής, κινούμενο αργά νότια, θα φέρει σημαντικές βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Από τις μεταμεσονύχτιες ώρες, λίγες βροχές στα Δυτικά και Βορειοδυτικά της χώρας χωρίς μεγάλες εντάσεις (ποτιστικές), όπως και στην περιοχή της Θράκης τα πιο ανατολικά του διαμερίσματος.

Από τις πρωινές ώρες σταδιακά τα φαινόμενα, θα αρχίσουν να εντείνονται στην Βορειοδυτική χώρα και το Ιόνιο, ενώ θα συνεχιστούν οι βροχές μέτριας έντασης και στην υπόλοιπη Δυτική χώρα (Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο), Θράκη και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ πολύ πιο σποραδικά θα εκδηλώνονται τοπικότερα και στην υπόλοιπη Μακεδονία.
Περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας από Θεσσαλία και Νοτιότερα δεν θα έχουν κάτι σημαντικό πέρα από παροδικές νεφώσεις.

Από το μεσημέρι φαίνεται πως θα έχουμε μια γενίκευση των φαινομένων που θα εκφράζονται σε όλη την ηπειρωτική χώρα, πιο ασθενή στην ανατολική όπως τονίστηκε ανωτέρω.
Όμως πολύ μεγάλη προσοχή διότι αρχικά στο Ιόνιο, την Δυτική Στερεά, και αργότερα την Θεσσαλία και την Μακεδονία (Δυτική Κεντρική) και τοπικά και την Θράκη, τα φαινόμενα θα ενταθούν, με πιθανότητα για μεγάλα ύψη υετού που ίσως δημιουργήσουν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.
Πρός τις πρώτες βραδινές ώρες σε Στερεά, Πελοπόννησο ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, όχι όμως σε περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου στην Μακεδονία ενδεχομένως θα έχουν και πολύ έντονο χαρακτήρα με πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις.
Στην Κρήτη γενικά καλός καιρός με κατά περιόδους τοπικές νεφώσεις και βροχές μετρίου χαρακτήρα.
Χιόνια σε Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία, Ήπειρο Θράκη) στα ορεινά των περιοχών αυτών.
Μικρή πιθανότητα λόγω μικροκλίματος, στην Δυτική Μακεδονία τα χιόνια να πέσουν πρόσκαιρα σε περιόδους εξάρσεων και σε ημιορεινές περιοχές ή και λίγο χαμηλότερα.

Άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Από αργά το απόγευμα στην Βόρεια, Δυτική και Κεντρική χώρα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία έως 14 στην Ανατολική και νότια χώρα, στην Δυτική και Βόρεια χαμηλότερες θερμοκρασίες λόγω και της εκδήλωσης των φαινομένων σε πρώτο χρόνο.

Αττική:
Αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες που από τις μεσημεριανές ώρες θα αρχίσουν να πυκνώνουν δίνοντας βροχοπτώσεις ενώ προς τις βραδινές ώρες θα υπάρξει ανάπαυλα των φαινομένων . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 έως 6 τοπικά και 7 μποφόρ . Πυκνές νεφώσεις την Τετάρτη στην Αττική που προς τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Πυκνές νεφώσεις τις πρωινές ώρες όπου δεν αποκλείεται η ορατότητα να είναι περιορισμένη , τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν , με εξασθένηση μόνο στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες ( κυρίως από το μεσημέρι και μετά ) 5 έως 7 μποφόρ . Παρόμοιο σκηνικό αναμένεται και την Τετάρτη με τις όποιες βροχοπτώσεις να συνεχίζονται έως τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας ενώ από εκεί και έπειτα θα παραμείνουν μόνο πυκνές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς .

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Νίκος Τσιβγούλης(νικος τσιβγουλης).

Total Page Visits: 2644 - Today Page Visits: 1
Spread the love