Κακοκαιρία την Κυριακή στην χώρα μας – χωρισμένη στα δύο

Χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας με μέτωπα και συνεσφιγμένη μετωπική επιφάνεια κινούμενη ανατολικά στην περιοχή μας θα αλλάξει άρδην το καιρικό σκηνικό, με σφοδρές κατά τόπους βροχές και πολύ πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά ημιορεινά και στην Βόρεια Ελλάδα κυρίως την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου και σε χαμηλότερα υψόμετρα, αρχής γενομένης από τις σημερινές βραδινές ώρες και σταδιακά αύριο μέσα στην ημέρα.

Την νύχτα λοιπόν αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας της Κεντρικής – Δυτικής Στερεάς και πιο ήπια την Δυτική Πελοπόννησο, βροχές που σταδιακά θα εντείνονται και πυκνά χιόνια σε ορεινά – ημιορεινά, Ηπείρου και Δυτικής-Κεντρικής Μακεδονίας και αργότερα και της Δυτικής Βορειοδυτικής Θεσσαλίας.

Αρκετά έντονα φαινόμενα και στην Δυτική Στερεά με τα χιόνια ωστόσο λίγο ψηλότερα.

Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές με μεγάλη κατά διαστήματα ένταση, μεγάλη προσοχή στην Θεσσαλία και την περιοχή της Πιερίας, καθότι εκεί δείχνουν τα στοιχεία μας, τα φαινόμενα να έχουν ιδιαίτερη ένταση με εξάρσεις και περισσότερο σε περιοχές παράκτιες, με ιδιαίτερα ισχυρές καταιγίδες,όπως αργότερα και περιοχές πέριξ του Θερμαϊκού (Ν Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής , Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών και Βόρεια τμήματα του Ν Λαρίσης).

Επαναλαμβάνεται μεγάλη προσοχή αυτές τις ώρες, πιθανόν τα φαινόμενα θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα κατά τόπους! Από τις μεσημβρινές και έπειτα ώρες, τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο – θρακικό.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι βροχές και οι χιονοπτώσεις, ωστόσο ηπιότερα, ενώ όσο προχωράμε πρός το βράδυ θα εξασθενούν.

Τα νησιά του Αιγαίου, θα έχουν φαινόμενα βροχής, ακόμα και σποραδικών καταιγίδων, αλλά από το μεσημέρι κυρίως και έπειτα, με την μορφή γρήγορων περασμάτων.

Άνεμοι νοτιάδες στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, ανατολικοί στο Βόρειο Αιγαίο με την ίδια ένταση και πιο δυτικοί στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.

Από αργά το βράδυ σταδιακά θα στραφούν βορειοδυτικοί παντού εκτός του νοτίου Αιγαίου και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία 14αρια στα νότια, πολύ χαμηλότερες στην Κεντρική, Βόρεια χώρα με 5 έως 6 βαθμούς μέγιστες.

Πρόγνωση Αττικής 27/2/2022
Πυκνές νεφώσεις που από νωρίς το πρωί της Κυριακής θα σημειωθούν βροχές κατά διαστήματα έντονες μέχρι τις μεσημεριανές ώρες ενώ από το μεσημέρι και μετέπειτα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού με διαστήματα ηλιοφάνειας , αυξημένες νεφώσεις τις βραδινές ώρες . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς .

Πρόγνωση Θεσσαλονίκης 27/2/2022
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα εκδηλωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές μεταξύ πρωινών – μεσημεριανών ωρών , τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθεί χιονόνερο όπου δεν αποκλείεται να υπάρξουν εναλλαγές με νιφάδες χιονιού ενώ όσο θα βαδίζουμε στις βραδινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα εξασθενούν ως προς την ένταση τους . Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 4 βαθμούς .

Καιρική Εκτίμηση Γιάννης Πασπαλιάρης (Johnys Paspalje) Νίκος Τσιβγουλής (νικος τσιβγουλης)

Total Page Visits: 2871 - Today Page Visits: 3
Εαν σου άρεσε μοιράσου το!