Τάση καιρού για το διάστημα έως και 17-18 Ιανουαρίου.

Να σας ευχηθούμε Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά.

Τελευταία επαφή μας ήταν στην ουσία η αναφορά μας για το άνοστο καιρικά κλείσιμο του χρόνου και την πορεία χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι και τις 5-6 Ιανουαρίου.

Ας δούμε τώρα τι μας επιφυλάσσει ο καιρός το επόμενο διάστημα, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτουμε.

Γρήγορα φαίνεται πως θα μπούμε σε μια αλλαγή κυκλοφορίας, το αντικυκλωνικό πεδίο των τελευταίων ημερών, δείχνει να”σβήνει” αργά αλλά σταθερά.
Από την 5η του μηνός, ψυχρή λίμνη στην Ανατολική πλευρά της Ιβηρικής, φαίνεται να βάζει έναν φραγμό στην διείσδυση ανατολικότερα του Αζορικού αντικυκλώνα, αναγκάζοντας τον σε στάση και κίνηση ελαφρά βορειότερα.
Ένα άλλο στοιχείο, είναι σταδιακά και γύρω στις 9-10 Ιανουαρίου, μια μετάπτωση του ψύχους από την πλευρά της Γροιλανδίας (μέσης κλίμακας άδειασμα,ας μας επιτραπεί ο όρος) και μεταφορά του πρός την πλευρά της Ευρώπης και δή της Σκανδιναβίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν ανοίγεται καιρικά για μετά τις 10 του Ιανουαρίου, που φαίνεται, πως σταδιακά ψυχρότερες αέριες μάζες, έχουν την διάθεση να κινηθούν σε Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη,τα Βαλκάνια, ενώ ισχυρή υποψηφιότητα να πάρει κάτι από αυτή την δεξαμενή ψύχους έχει και η χώρα μας.

Εν ταχύ να πούμε νωρίτερα, πως θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές κυρίως της Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου το διάστημα από 7 έως 9, ενώ το επόμενο διάστημα από 9 και έως τις 12 του μηνός,οι βροχές θα συνεχιστούν σποραδικά δε όλη την χώρα με τα χιόνια να εμφανίζονται σε όλα τα ορεινά της χώρας και πιθανόν χαμηλότερα σε Μακεδονία (Κεντρική-Δυτική) και Ήπειρο.

Αυτή είναι η καιρική τάση, τονίζεται, και όχι πρόγνωση.
Το διάστημα μετά τις 13 με 15, είναι ανοιχτό για εκπλήξεις καιρικές, συν πλήν δύο ημέρες.
Θα έρθουν τα χιόνια σε χαμηλότερα υψόμετρα;
Αυτό και γενικότερα την εξέλιξη του καιρού και πιθανές αλλαγές,θα είμαστε εδώ,με νέο άρθρο για την ενημέρωση σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη, και σας ευχόμαστε και πάλι καλή χρονιά

Γιάννης Πασπαλιάρης(Johnys Paspalje).

Περικλής Χατζημιχάλης (Peris Chatzimichalis).

Total Page Visits: 6573 - Today Page Visits: 1
Spread the love